Με την ελπίδα “να γράψει κάποτε ένα τραγούδι ο Μιθριδάτης όπου θα αυτοσαρκάζεται για τα σημερινά καμώματά του”, ο συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης καταφέρεται εναντίον του ράπερ και  της υποψηφιότητάς του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, σημειώνοντας ότι “γλείφει εκεί που έφτυνε” και πως “διεκδικεί την ψήφο εκείνων που κορόιδευε”.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση για την κάθοδος του μέλους του συγκροτήματος “Ημισκούμπρια” στις εκλογές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε το Σάββατο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, ανάμεσα σε άλλα, για υβριστικά, ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε…. σάτιρα.

Η ανάρτηση του Χωμενίδη:

“Το έχω πει και το ξαναλέω.

Τα Ημισκούμπρια ήταν είκοσι χρόνια πριν -την εποχή των παχυλών αγελάδων- τρεις τύποι εξόχως διασκεδαστικοί όσο και κοινωνικά καίριοι. Ο Δημήτρης Μεντζέλος, ο Μιθριδάτης και ο Πρύτανης.

Αφηγούνταν τη ζωή δίχως να μασάνε τα λόγια τους, με έναν τρόπο βιτριολικό, με στίχους συχνά ευρηματικούς, με ευφάνταστη χρήση της γλώσσας.

Προφανώς βρίσκονταν στους αντίποδες της σύγχρονης πολιτικής ορθότητας, όπως εξάλλου και ο Τζίμης Πανούσης, ας μη μιλήσουμε δε για τον Σερζ Γκενσμπούργκ ή για τον Τσαρλς Μπουκόφσκι. Προφανώς τα τραγούδια των Ημίζ πολύ δύσκολα θα έβρισκαν πλέον δισκογραφική να τα εκδόσει.

Το θλιβερό είναι ότι ένας από τους τρεις, ο Μιθριδάτης απεμπολεί το παρελθόν του. Συντάσσεται με ό,τι ο ίδιος θα χαρακτήριζε ψευτοπροοδευτικό μικροαστισμό. Γλείφει εκεί που έφτυνε. Διεκδιδεί την ψήφο εκείνων που κοροϊδευε. Καταντάει σαν κάποιους ομότεχνους του, οι οποίοι κολακεύουν το κοινό τους επειδή φοβούνται μην τυχόν τους γυρίσει την πλάτη. Από γκεσέμια καταλήγουν ουραγοί.

Γιατί το αδικεί έτσι τον εαυτό του; Από ποιά ανάγκη;

‘Υστατη ελπίδα μου; Να γράψει κάποτε ένα τραγούδι ο Μιθριδάτης όπου θα αυτοσαρκάζεται για τα σημερινά καμώματά του”.

 

Η ΝΔ ζήτησε να πάρει θέση ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις σεξιστικές και ομοβικές αναρτήσεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος Μιθριδάτη.

“Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη”, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία  και προσθέτει: “Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες»” για να καταλήξει ότι “ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι ή όλα καλά;”