Τους τρόπους με τους οποίους θα παταχθεί η φοροδιαφυγή μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης κάνοντας λόγο για μία συνολική θαρραλέα μεταρρύθμιση με χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Γίνεται συνολική προσπάθεια», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τη μέθοδο της εφαρμογής POS από την 1η Ιανουαρίου σε ταξί, λαϊκές αγορές και άλλα επαγγέλματα.

«Η ΑΑΔΕ δουλεύει πολυεπίπεδα και ξεκινά από τα μεγάλα ψάρια. Κάποιος μπορεί να πει ότι στοχοποιούμε ή απειλούμε», είπε και συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών και οι συνεπείς να είναι τα κορόιδα. «Αυτή τη στιγμή η ΑΑΔΕ ελέγχει 3,8 εκατ. δηλώσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από μισθωτούς

Δεν μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίας να δηλώνει λιγότερα επι σειρά ετών, από τους μισθωτούς.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την Υγεία. «Δεν κάνουμε επίθεση στην επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μέσα από 16 ερωτήσεις και απαντήσεις ανέλυσε τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής που περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, ως απάντηση σε όσα έχουν σχολιαστεί για τα νέα μέτρα, το ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως σε σύνολο 735.320 ελεύθερων επαγγελματιών, οι 138.000 θα έχουν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 560 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας, οι 124.000 δεν θα έχουν επιβάρυνση ή ελάφρυνση και οι 473.000 θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο, κατά μέσο όρο 1.444 ευρώ ο καθένας.