Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας σε δηλώσεις του στο MEGA, ότι παραμένει δέσμιος του λαϊκισμού του.

«Υπάρχει μία αντίφαση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μας άφησαν ένα μαξιλάρι που δήθεν εξαφανίσαμε, που δεν ισχύει. Παρότι η οικονομία δεν πάει καλά, θα έρθουν εκείνοι την επόμενη ημέρα και θα μοιράσουν σε συνταξιούχους, θα μοιράσουν σε εργαζόμενους παραπάνω μισθούς, ότι έλεγαν το 2014 και το 2015 κι έκαναν το αντίθετο. Οι άνθρωποι παραμένουν αμετανόητοι. Έχουν τις ίδιες συνταγές κι ένα μοντέλο που δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Υπογράμμισε δε τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας: «Παραλάβαμε μία οικονομία που είχε μία ισχνή ανάπτυξη σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης και την οδηγήσαμε να είναι δεύτερη σε ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωσης. Εμείς, οι ανάλγητοι και οι νεοφιλελεύθεροι, παραλάβαμε μία ανεργία στο 17,5% και την οδηγήσαμε στο 10,8%. Παραλάβαμε έναν κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον φτάσαμε στα 780 ευρώ. Η οικονομία έχει ανέβει αρκετά σκαλιά παραπάνω κι αυτός μας επιτρέπει να ασκούμε μία υγιέστατη κοινωνική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος του λαϊκισμού και των δογμάτων του».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε το στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία στις εκλογές. Είπε χαρακτηριστικά: «Εξακολουθούμε να έχουμε ως στόχο την αυτοδυναμία, γιατί θεωρούμε ότι είναι καλό για τον τόπο. Η Ελλάδα ανέβηκε αρκετά σκαλιά, καλό είναι αυτή η πορεία να μη σπαταληθεί και να μπούμε σε κύκλο αναταράξεων, Δεν είμαστε μακριά από αυτό τον στόχο, αρκεί να κινηθούμε με αναγκαία αυτοκριτική για τα όποια λάθη μας, με προβολή του κυβερνητικού έργου, τη σύγκρουση με το βαθύ κράτος και την αποσαφήνιση ότι στην πραγματικότητα έχουμε να διαλέξουμε είτε μία πορεία με κυβέρνηση αυτοδύναμη είτε μία πορεία με αστάθεια».