«Το γεγονός ότι στο πολιτικό σύστημα για 50 χρόνια η ΝΔ κυριαρχεί υπερβαίνει την όποια πικρία ή αντιπαράθεση», τονίζει σε συνέντευξη του ο βουλεύτης Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως είναι «Σημαντική η επικοινωνία της ΚΟ της ΝΔ με υπουργούς και υφυπουργούς».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Θεοχάρης: «Η επικοινωνία ιδιαίτερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους κυβερνητικούς είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό να γίνεται και να ανταποκρίνονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί σε αυτού του είδους τα ραντεβού που ζητάνε οι βουλευτές», μιλώντας, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η επικοινωνία ιδιαίτερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους κυβερνητικούς είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό να γίνεται και να ανταποκρίνονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί σε αυτού του είδους τα ραντεβού που ζητάνε οι βουλευτές και από την άλλη είναι καλό γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας ενός βραδινού φαγητού όπως ήταν αυτό στον Καραβίτη, γιατί δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να μιλήσουμε και πιο στρατηγικά».

Για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Είναι μια εμβληματική μεταρρύθμιση, μια πάρα πολύ δύσκολη μεταρρύθμιση η οποία έπρεπε να πετύχει δύο πράγματα, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες και από την άλλη την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν πρέπει να έχουμε αυξήσεις φόρων, διότι η φορολογική επιβάρυνση μετά την κρίση είχε φτάσει σε υπέρογκα ποσά. Έχω την αίσθηση ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που γκρινιάζουν περισσότερο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν συνηθίσει για πάρα πολύ καιρό να μην πληρώνουν όσα θα έπρεπε να πληρώνουν και συνεπώς έχω την αίσθηση ότι σε μεγάλο βαθμό αποκατέστησε την αδικία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα σημαίνει κάτι η ενδεχόμενη απουσία Σαμαρά-Καραμανλή από τα γενέθλια της ΝΔ

Το γεγονός ότι στο πολιτικό σύστημα για 50 χρόνια η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί, ότι είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, νομίζω ότι υπερβαίνει πάρα πολύ την όποια πικρία ή την όποια αντιπαράθεση μπορεί να αισθάνεται κάποιος με την τωρινή ηγεσία της ΝΔ. Αυτό είναι μια γιορτή όλων μας και της ίδιας της ιστορίας της ΝΔ και του τόπου.

Άρα είναι επιβεβλημένη για εσάς η παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών;

Δεν θα έλεγα επιβεβλημένη, εννοώ ότι θα κριθεί με άλλα κριτήρια, όχι με κριτήρια αντιπολιτευτικά, αλλά με κριτήρια σεβασμού απέναντι στην ιστορία του κόμματος.