Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

 

Είναι προφανές πλέον ότι ο δρόμος προς την κάλπη στρώνεται με λάσπη, με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργολάβοι της έντασης, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα προετοίμασαν το κλίμα εκμεταλλευόμενοι μέχρι και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, άρχισαν διά της γνωστής μεθόδου των «αποκαλύψεων» να τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί τα υποψήφια (υποψήφιους) θύματά τους.

Ο βούρκος που σχεδιάζουν να βουλιάξει το πολιτικό σύστημα, πέραν της δολοφονίας χαρακτήρων, περιλαμβάνει και μια ευρεία γκάμα πρακτικών που στοχεύουν στην υπονόμευση της Νέας Δημοκρατίας: πιάνονται από λέξεις, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν απόψεις στελεχών της, ώστε να τους εμφανίσουν ως «διαφωνούντες» με την κυβερνητική πολιτική.

Πήραν μια συνέντευξη του Νίκου Δένδια, που δεν λέει και κάτι και σε κάθε περίπτωση δεν αφήνει την παραμικρή αιχμή κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να τον χρίσουν «δελφίνο».

Ολα αυτά στον απόηχο του πολακισμού και των φασιστικής αντίληψης δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ρυπαίνουν το περιβάλλον, αλλά που τελικά αποτελούν στρατηγικό στόχο για την κατάληψη της εξουσίας με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο: Προμνησία (déjà vu) για το πώς θα είναι η ζωή στην… τρίτη (η δεύτερη συνοδεύθηκε από το τρίτο Μνημόνιο) φορά ΣΥΡΙΖΑ-Αριστερά.

Παραφράζοντας τα λόγια του αρχαίου ρήτορα Δημοκράτη, ποτέ δεν περίμενα να φθάσει σε τέτοιο κατάντημα η χώρα, ώστε να καταδέχεται να ακούει τις δικές τους συμβουλές.