Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

 

Η γαλλική Δικαιοσύνη αποφάσισε οριστικά τη μη έκδοση των τρομοκρατών των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία! Για δύο λόγους: με το σκεπτικό ότι δικάστηκαν ερήμην πριν από 40 χρόνια και δεν είχαν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους! Ο δεύτερος –πιο αστείος από τον πρώτο– γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουν μια σταθερή κοινωνική και οικογενειακή ζωή και η έκδοση θα παραβίαζε τα δικαιώματά τους!

Είναι εξωφρενικό και συνάμα τραγικό για τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι ακροαριστεροί τρομοκράτες των Ερυθρών Ταξιαρχιών στα χρόνια του αντάρτικου των πόλεων. Δείχνει, όμως, και μια λανθασμένη αντίληψη αναφορικά με τα δικαιώματα που εκ των πραγμάτων καθίσταται άκρως υπονομευτική για τα ατομικά δικαιώματα υπό το πρίσμα της φιλελεύθερης σκέψης.

Δικαίως η κυβέρνηση της Μελόνι αντέδρασε, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο για μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Γαλλία, να μη δέχεται στο έδαφός της μετανάστες από την Ιταλία και την ίδια στιγμή να παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες.

Κοντολογίς, οι δολοφόνοι δικαιούνται «σταθερής οικογενειακής ζωής», αντίστοιχης αυτής που στέρησαν από τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων με τις πράξεις τους, αρκεί να είναι… ιδεολόγοι. Και επιπλέον τα δικαιώματά τους να απολαμβάνουν ασυλία έναντι των συνεπειών των πράξεών τους.

Υγ. 1: Σ’ αυτήν τη «λογική» αποκαλείται «οπερέτα» η εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου, ενώ πνίγεται στον ωκεανό της αντι-συστημικής δημοσιογραφίας η ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία.

 Υγ. 2: Φαίνεται ότι τον κ. Παπαδημούλη, τους κοκκινοπράσινους δικαιωματιστές και τους δηθενάδες «φιλελεύθερους» τους απασχολεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και όχι το… κράτος δικαίου στη Γαλλία.