Τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 10/7, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ενώ ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Εργοστασίου Σμήναρχο (ΜΗ) Ιωάννη Διαμαντίδη για την ιστορία, την αποστολή, τις δυνατότητες και τις τρέχουσες δραστηριότητες.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε σχετικά και με το παραγωγικό και για το επιστημονικό έργο του Φορέα, ο οποίος υπάγεται στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε εγκαταστάσεις και εργαστήρια, όπου παρακολούθησε μέρος της επισκευαστικής διαδικασίας και επίδειξη παραγωγικού και επιστημονικού έργου από διευθυντές, τμηματάρχες και στελέχη των Διευθύνσεων του Εργοστασίου.

Χαρδαλιάς: Η χώρα να βαδίσει στο μονοπάτι της καινοτόμου Αμυντικής Βιομηχανίας

Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς, είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του να μιλήσει και με στελέχη και πολιτικό προσωπικό του ΕΤΗΜ. Στο τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε και σε δηλώσεις: «Με αφορμή τη σημερινή μου επίσκεψη στο Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων, επιβεβαίωσα για ακόμη μία φορά ότι η έρευνα, η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση των αναδυόμενων και ανατρεπτικών νέων τεχνολογιών σε ποικίλες αμυντικές εφαρμογές, και όχι μόνο, συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι του δημιουργικού εκσυγχρονισμού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεών μας, γενικότερα».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε πλήρη συντονισμό με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τους άλλους τρεις Κλάδους, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε δραστήρια για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε η χώρα να βαδίσει χωρίς πισωγυρίσματα στο μονοπάτι της καινοτόμου Αμυντικής Βιομηχανίας, ενέργεια εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για την Άμυνα και Ασφάλεια, όσο και την ανάταξη της Εθνικής Οικονομίας», κατέληξε.