Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Σούδα Χανίων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.25 και καίει χαμηλή βλάστηση. Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, έχει πάρει διαστάσεις με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κλειστός.