Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε. Η Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Ισπανού αμυντικού Χαφ Ρόντρι, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της Champions League, αλλά και το τρίτο τρόπαιο της διοργάνωσης για τον Ισπανό προπονητή, Πεπ Γκουαρδιόλα.

city-panigirismoi.jpg

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε από τον Ισπανό Ρόντρι στο 68ο λεπτό με σουτ εντός περιοχής, μετά από γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα.

city-cl-2.jpg

Αυτός ο τίτλος, αποτελεί προσωπική δικαίωση για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, του οποίου αποτελεί δημιούργημα αυτή η τεράστια πλέον ομάδα, Μάντσεστερ Σίτι, λιθαράκι το λιθαράκι από το 2016 που την ανέλαβε. 

Για την ιστορία, ο εμβληματικός ηγέτης των «Πολιτών», Κέβιν Ντε Μπρόινε, τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο νωρίς, στο 36ο λεπτό και τη θέση του πήρε ο «βιονικός» μικρόσωμος μεσοεπιθετικός, Φιλ Φόντεν.

city-panigirismoi-2.jpg

Οι εντεκάδες

Η Σίτι ξεκίνησε το ματς με τους Έντερσον κάπτω από τα δοκάρια, Ακέ - Ακάντζι - Ντίαζ στην άμυνα, Ρόντρι - Στόουνς - Γκιουντογκάν - Ντε Μπρόινε στο κέντρο, Μπερνάρντο Σίλβα - Γκρίλις στα άκρα της επίθεσης με προωθημένο φυσικά τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

grealish-city.jpg

Η Ίντερ από την άλλη πλευρά με τον Ονάνα κάτω από τα γκολ ποστ, Νταρμιάν - Ατσέρμπι - Μπαστόνι στην άμυνα, Ντούμφριζ - Μπαρέλα - Μπρόζοβιτς - Τσαλχάνογλου - Ντιμάρκο στο κέντρο και στην επίθεση το δίδυμο Μαρτίνεζ - Ντζέκο.

Από τον πάγκο χρησιμοποιήθηκαν για τη Σίτι ο Φόντεν και ο Γουόκερ, ενώ για την Ίντερ, οι Λουκάκου, Γκόσενς, Μπελλανόβα, Μικιταριάν και Ντ' Αμπρόζιο.