Στην τελική ευθεία για τη συλλογή του σκόρδου βρίσκονται οι παραγωγοί του θεσσαλικού κάμπου.

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η ξήρανση του προϊόντος, που διαρκεί δεκαπέντε με είκοσι ημέρες για να ακολουθήσει η τυποποίηση και διάθεση του προϊόντος στον καταναλωτή.

Οι παραγωγοί σκόρδου στον Πλατύκαμπο εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τη φετινή παραγωγή, αφού οι στρεμματικές αποδόσεις ήταν καλές (έφτασαν μέχρι και 1500 κιλά/στρ), ενώ εξίσου καλή ήταν και η ποιότητα.

Σε σύγκριση με πέρυσι, παρατηρείται μια αύξηση 30% στις αποδόσεις. Αναφορικά με τις τιμές, αυτές θα επηρεαστούν από το μέγεθος του καρπού. Για την πρώτη κατηγορία η τιμή θα ξεπεράσει τα 14 λεπτά, στη δεύτερη η τιμή θα κυμανθεί από 9 ως 10 λεπτά και για την τρίτη 5-6 λεπτά.

Όσον αφορά στην πορεία του σκόρδου πανελλαδικά, στην κεντρική Εύβοια, οι καιρικές συνθήκες (βροχές) δεν βοήθησαν, αφού κόστισαν σε ποσότητα και ποιότητα, ανάλογη ζημιά σημειώθηκε (από το χιόνι του Μαΐου!) και στην Κοζάνη, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση στον Έβρο, όπου οι στρεμματικές αποδόσεις κυμαίνονται μέχρι και 800 κιλά/στρ.

(Πηγή eleftheria.gr)