Μια ιδιαίτερη γεύση, που δίνει άλλο στυλ στον παραδοσιακό χαλβά.

ΥΛΙΚΑ

1 lt γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. απόσταγμα αμυγδάλου
400 γρ. φράουλες
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 φλ. αμύγδαλα φιλέ για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Προσοχή στο πλύσιμο δεν αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες για να μην τραβήξουν νερό. Στη συνέχεια κόβουμε τις μισές φράουλες σε κυβάκια και τις άλλες μισές σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Εναλλακτικά της ζάχαρης αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι θα το προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε το μείγμα για 7 – 8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το απόσταγμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει η σιμιγδαλόκρεμα ρίχνουμε μέσα και τις φράουλες που κόψαμε κυβάκια. Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για κέικ, μακρόστενη και την ντύνουμε εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τη να εξέχει από τα χείλη της φόρμας. Στο πάτο της φόρμας στρώνουμε την μαρμελάδα την οποία αραιώνουμε με 2 κ.σ. νερό. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες φράουλας. Αδειάζουμε το χαλβά μέσα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Σκεπάζουμε από πάνω με την μεμβράνη που αφήσαμε στις άκρες και παγώνουμε στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες.
Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε το χαλβά και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στολίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
Προαιρετικά περιχύνουμε με έτοιμη σάλτσα κόκκινων φρούτων ή με λίγη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, ζεσταμένη ελαφρά μέχρι να αραιώσει.

(Πηγή:chefonair.gr)