Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγει το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου στις 17.00 η τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων

Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο αργά το βράδυ, με την αναμενόμενη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Κατά την αυριανή πρώτη ημέρα, τον λόγο θα πάρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και ένας αριθμός βουλευτών και από τις οκτώ κοινοβουλευτικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την ομιλία του εκάστοτε πρωθυπουργού, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει στην αντίστοιχη διαδικασία του Ιουλίου 2019 να πάρουν τον λόγο την πρώτη μέρα και οι επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων, κάτι που αναμένεται να γίνει και τώρα. 

Την Παρασκευή η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα μιλήσουν οι περισσότεροι από τους υπουργούς της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής τους ατζέντας. 

Την ίδια ακριβώς ώρα, στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση και το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την καταληκτική τοποθέτηση του πρωθυπουργού γύρω στις 18:00 το απόγευμα, ώστε να ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.