«Σημαντική η δυναμική των ελληνογερμανικών σχέσεων», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης

Ειδικότερα, στην δυναμική των ελληνογερμανικών σχέσεων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στην σημερινή επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου «Ελλάδα-Γερμανία συνοδοιπόροι στην οικονομία», που πραγματοποίηθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά το πέρας της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του.

Ο υπουργός, στον αρχικό χαιρετισμό του στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, μετέφερε τις ευχές του και στη συνέχεια σημείωσε ότι οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις είναι ιστορικές και σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ εξήρε την δραστηριότητα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την εμβάθυνση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων στο μέλλον.

Κάλεσμα για επενδύσεις

«Ελλάδα και Γερμανία έχουν μπροστά τους πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τους επενδυτικούς τους ορίζοντες. Έχουν, βέβαια, και προκλήσεις να αντιμετωπίσουν» σημείωσε ο υπουργός, ενώ σημείωσε την συμμετοχή που έχει η Γερμανία στις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, με την αύξηση να φτάνει στα 7,7 δισ. ευρώ το 2022, έναντι 7,1 δισ. ευρώ το 2021, ενώ όπως υπογράμμισε, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί σε πολλούς τομείς όπως η ναυτιλία, τα φάρμακα, ο τουρισμός, οι ΑΠΕ, η αγροδιατροφή και η ενέργεια.

Επιπλέον, σημαντική χαρακτήρισε και την πορεία των ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 3,12 δισ. ευρώ το 2023.