Δεν έχουν τέλος τα συντροφικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ με τα πρώην και νυν μέλη του κόμματος να ανταλλάσουν διαρκώς κατηγορίες. Αυτήν τη φορά τη σκυτάλη της διαμάχης έλαβε ο Δημήτρης Βέττας, ο οποίος υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και καταφέρθηκε κατά της ομάδας Αχτσιόγλου και της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Ο Δημήτρης Βέττας, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε από τον νέο Πρόεδρο ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος για θέματα της περιφέρειας δίπλα στην Δώρα Αυγέρη, έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο «Kontra Channel». O πρώην βουλευτής αφού δήλωσε ότι μετά τις αποχωρήσεις στελεχών και τη διάσπαση, βλέπει μία πιο.. αισιόδοξη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα δεν θα έχει πολλές διαφορετικές φωνές αλλά μία γραμμή που θα εκφράζεται κεντρικά, ζήτησε από τους αποχωρήσαντες να επιστρέψουν τις βουλευτικές τους έδρες. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Βέττας δήλωσε ότι οι διαφωνούντες ψήφισαν και υπέγραψαν ένα συγκεκριμένο κομματικό κώδικα, ο οποίος προβλέπει ότι όποιος αποχωρεί από το κόμμα, πρέπει να παραδίδει την έδρα του. ​​​«Διαφωνείς; Πρέπει να αφήνεις την έδρα σου και να αποχωρείς», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεοπτική του συνέντευξη.


Ωστόσο τα καρφιά του στους πρώην συντρόφους του δεν περιορίστηκαν εκεί. Αφού δήλωσε ότι δεν μπορεί να βρει σοβαρές πολιτικές διαφωνίες που να δικαιολογούν την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι πολλά από τα στελέχη που αποχώρησαν άφησαν στο.. «διαβάστηκε» πολλά νέα στελέχη του κόμματος που ήθελαν να συνεισφέρουν.  Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βέττα, λοιπόν, τα παλιά στελέχη που κατείχαν καίριες θέσεις και είχαν σοβαρά ερείσματα στη νεολαία του κόμματος, υποτιμούσαν και δεν έδιναν σημασία στα νέα μέλη που ήθελαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κοιτούσαν την προσωπική τους ενδυνάμωση και όχι την ενδυνάμωση του κόμματος. Αυτό βέβαια περιλαμβάνει την εποχή που επικεφαλής στο κόμμα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού.


Τέλος, αφού εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί και στο κέντρο (ο Πολάκης το γνωρίζει;), δήλωσε ότι η διάλυση πολλών νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του κόμματος λόγω της μαζικής φυγής στελεχών δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα καθώς αφενός στο συνέδριο οι κενές θέσεις θα αντικατασταθούν, αφετέρου λίγο πολύ χαρακτήρισε τις τοπικές οργανώσεις ξεπερασμένο θεσμό και αυτό που μετράει είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του Στέφανου Κασσελάκη με την κοινωνία.

Ο Κοτζιάς ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ


Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αποκάλυψε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί λογικά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τον Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να συνεργαστούν για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο. Χαρακτήρισε δε τον Νίκο Κοτζιά με τα καλύτερα λόγια, μιλώντας για τη «σπουδαία» επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη μακρά του πορεία στην αριστερά.