Το μήνυμα ότι «ο Πούτιν θα πρέπει να χάσει το στοίχημα» έστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ζητώντας παράλληλα όπλα από τη Δύση.

«Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, για να συμπληρώσει ότι «οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους». «Πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις δημοκρατίες», τόνισε.

Ο Βολοντμίρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις επισκέψεις τους στην Ουκρανία.

Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας». Όπως ενημέρωσε, η κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο έχει σταθεροποιηθεί. «Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι και υπογράμμισε την ανάγκη να παρέχει η Δύση όπλα στην χώρα του. «Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από τη Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη» είπε.