Νέο καθεστώς προστασίας των κρίσιμων υποδομών της χώρας θα προωθήσουν τα αρμόδια υπουργεία εφαρμόζοντας εξελιγμένα πρωτόκολλα. Ο ΑΔΜΗΕ δέχτηκε πρόσφατα ένα ασυνήθιστο αίτημα για επίσκεψη και ξενάγηση στο Ψηφιακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.

Στις εγκαταστάσεις του εμφανίστηκε ένα κλιμάκιο του ΝΑΤΟ, το οποίο συνοδευόταν και από αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Aμυνας. Ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας, Υποδομών και Αγοράς κ. Δημήτρης Μίχος και ο διευθυντής Νέων Eργων Μεταφοράς κ. Μιχάλης Χατζηπάνος του ΑΔΜΗΕ έκαναν περιήγηση και ενημέρωση για τα ψηφιακά προβολικά συστήματα, τα οποία απεικονίζουν όλες τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά του, τα κλιμάκια του ΝΑΤΟ και του υπουργείου Εθνικής Aμυνας προχώρησαν στην επιθεώρηση των υποδομών και συστημάτων, με τα στελέχη του Διαχειριστή να τους ενημερώνουν επίσης για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που λαμβάνονται στις υποδομές. Αναμφίβολα σημαντική εξέλιξη σε ανύποπτο χρόνο και σε «δύσκολους» καιρούς. Πάντως τα πρωτόκολλα ασφάλειας έχουν ήδη αυστηροποιηθεί στο έπακρον σε όλους τους ανάλογους χώρους.