«Όλα είναι αποτέλεσμα ενός ξεπερασμένου μάνατζμεντ, μίας αθλητικά σύγχρονης και δυναμικής Ομοσπονδίας όπως είναι αυτή του μπάσκετ. Νομίζω ότι για την Ελλάδα, μία κατά βάση μπασκετική χώρα, δεν της πρέπει αυτή η πορεία και το επίπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν και μπορεί να ξαναγίνει κυρίαρχο σε διεθνές επίπεδο. Εμείς αυτό θέλουμε», τόνισε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «All Star Basket», ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του Προολυμπιακού Τουρνουά, ενώ μίλησε και για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Για το θέμα του Προολυμπιακού Τουρνουά, εξήγησε: «Θέλουμε κάθε μας κίνηση να έχει τα περισσότερα δυνατά οφέλη για τους Έλληνες πολίτες. Επίσης, να συγκρίνουμε τις δαπάνες με άλλες εξίσου σημαντικές διοργανώσεις. Δεν διαχειριζόμαστε τα χρήματα, τα λίγα που έχουμε στη διάθεσή μας, με προχειρότητα και ανευθυνότητα, όπως πιθανόν να είχε συμβεί σε άλλες περιόδους».
Για το νέο αθλητικό νόμο και τη διάταξη που αφορά τις Ομοσπονδίες, επισήμανε: «Δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες να μην αλλάξουν τα καταστατικά τους, οι εκλογές θα γίνουν χωρίς απλή αναλογική και ποσοστώσεις. Ακόμα μία διάταξη που προβλέπεται στην πρώτη νομοθετική μας παρέμβαση και για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, είναι οι θητείες των προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών με εκτελεστική εξουσία των Ομοσπονδιών. Ακολουθώντας το μοντέλο που έχει ζητήσει από τις Ελληνικές Ολυμπιακές Επιτροπές η ΔΟΕ, βάζουμε ηλικιακό όριο και ανώτατο όριο θητειών για τον πρόεδρο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλιών με εκτελεστικό ρόλο.
Η κριτική είναι από ελάχιστες Ομοσπονδίες. Σέβομαι πραγματικά την διαφορετική άποψη. Έχουμε ακολουθήσει πολύ πιστά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαλόγου, συζήτησης και διαβούλευσης. Υποχρέωσή μου ως αρμόδιος του αθλητισμού είναι να δώσω το πολιτικό στίγμα και να κάνω πράξεις. Να μην μείνω ως απλός θεατής ή χειριστής μίας μετριότητας, που σε κάποια αθλήματα έχει κυριαρχήσει και ίσως είναι και κάτω του μετρίου. Πηγαίνω μπροστά και από μερικά πρόσωπα που εκτιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα και έχω μεγαλώσει με αυτά, αφήνω στο μυαλό μου να κυριαρχεί η καλή εικόνα: η προσφορά τους στο μπάσκετ, στο στίβο και οπουδήποτε αλλού».
Για την Εθνική και την πορεία στο Παγκόσμιο της Κίνας, ανέφερε: «Γνωρίστηκα και μίλησα με τα παιδιά της Εθνικής. Είναι το δεύτερο καλύτερο έμψυχο δυναμικό που είχε η Εθνική από το 2004 μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που έχουμε παίκτες τέτοιας ποιότητας και πραγματικά περιμέναμε περισσότερα στο Παγκόσμιο της Κίνας. Και αυτά δεν ήρθαν, όχι γιατί δεν είχαν οι παίκτες την δυνατότητα. Ίσα – ίσα. Υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα. Και βέβαια την διαπίστωση αυτή την ομολογεί όλη η πορεία της Α1 κατηγορίας. Όλα αυτά που έχουν συμβεί στα γήπεδα και η πορεία που έχει ακολουθηθεί. Αναρωτιέται κανείς, μπορούμε να φτάσουμε χαμηλότερα;
Όλα είναι αποτέλεσμα ενός ξεπερασμένου μάνατζμεντ, μίας αθλητικά σύγχρονης και δυναμικής Ομοσπονδίας όπως είναι αυτή του μπάσκετ. Νομίζω ότι για την Ελλάδα, μία κατά βάση μπασκετική χώρα, δεν της πρέπει αυτή η πορεία και το επίπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν και μπορεί να ξαναγίνει κυρίαρχο σε διεθνές επίπεδο. Εμείς αυτό θέλουμε».