O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε τη δική του απάντηση μέσω των social media στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό, υπογραμμίζοντας ότι «αντιγράφουν όσα ήδη υλοποιούμε στις προεκλογικές εξαγγελίες τους».

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να “ομολογήσει” ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική που υλοποιούμε στον Αθλητισμό τον βρίσκει σύμφωνο!

Οι προεκλογικές του εξαγγελίες αντιγράφουν τη φιλοσοφία που υπηρετούμε από το 2019!

Διαβάσαμε για δημιουργία “Ταμείου Ανταποδοτικότητας” υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Υπάρχει! Είναι ο μόνιμος μηχανισμός χρηματοδότησης του Αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Τολμήσαμε, όταν όλοι τα προηγούμενα χρόνια έμεναν στα λόγια.

Διανείμαμε σε δύο χρόνια 128 εκ. ευρώ και τα μισά από αυτά ενίσχυσαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε όλο το φάσμα του (σωματεία, πρωταθλήματα, Εθνικές Ομάδες). Με διαφανή κριτήρια και ανταποδοτικά της δραστηριότητας, όπως καταγράφεται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και στον «Χίλωνα».

Διαβάσαμε για δημιουργία αθλητικών υποδομών, με κλειστές, ελαφριές εγκαταστάσεις. Υφίσταται! Ρυθμίσαμε με νόμο την τοποθέτηση αεροϋποστηριζόμενων θόλων (μπαλόνια) σε δημοτικούς και σχολικούς ανοιχτούς χώρους, για τη στέγαση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Διαβάσαμε περί στήριξης του αθλητισμού των «ανάπηρων ατόμων». Έχουμε λάβει κορυφαίες θεσμικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του αθλητισμού των ΑμεΑ και είναι έτοιμη η έναρξη της κατασκευής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας, προϋπολογισμού 32,17 εκατ. ευρώ.

Είναι βαθιά υποκριτικό που ο ΣΥΡΙΖΑ, της προχειρότητας και της αταξίας, μας κατηγορεί για ασφυκτικό έλεγχο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Φέραμε διαφάνεια με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, οξυγόνο και ανανέωση στις Ομοσπονδίες με τα όρια θητειών και ηλικιών, δώσαμε φωνή στους αθλητές, διαθέσαμε 304 εκατ. ευρώ την 3ετία 2020-2022 για τον Αθλητισμό, με αύξηση 70% σε σχέση με την τριετία 2017-2019.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική πλειονότητα της αθλητικής οικογένειας εμπιστεύεται τη συνέχεια της μεταρρύθμισης που υλοποιούμε με συνέπεια.

Σε αντίθεση με τις μυθιστορηματικές εξαγγελίες του, εμείς δουλεύουμε με αποτέλεσμα.

Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και την επόμενη 4ετία, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει!

Σταθερά, μπροστά!».
αντιγράφουν όσα ήδη υλοποιούμε στις προεκλογικές εξαγγελίες τους