Σε αυτή την εντελώς άθλια δήλωση προέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, σε πάνελ του ANT1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Στο πάνελ ήταν και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος άφησε αιχμές για το ετερόκλητο πλήθος που στήριξε την υποψηφιότητα Δούκα, το οποίο περιλαμβάνει από την άκρα αριστερά, έως την άκρα δεξιά. Προτού καν ονοματίσει τον Κασιδιάρη, ο έχων τη μύγα Παναγιώτης Δουδωνής είπε «μην το πεις γιατί θα τσαντιστώ», καθώς όπως και ο ίδιος γνωρίζει, τα «κουκιά» βγαίνουν μονάχα αν προσμετρηθούν οι ψήφοι Κασιδιάρη στην υποψηφιότητα Δούκα, δεδομένου ότι η πειθαρχία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ (τα οποία είχαν λάβει επισήμως οδηγία να ρίξουν άκυρο-λευκό σε όποια κάλπη δεν είχε κομμουνιστή υποψήφιο) είναι σιδηρά και ακλόνητη.

Το άθλιο στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι τόσο ότι ο Χάρης Δούκας πήρε τις ψήφους των «κασιδιαραίων», καθώς δεν μπορεί να τεκμηριωθεί κάπως κάποιο «ντιλ», αλλά το γεγονός ότι κατηγορεί για «ντιλ» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Μπακογιάννη, με τον Κασιδιάρη! Το σαθρό επιχείρημά του είναι, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν απέκλεισε την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό τοις πάσι, δεν έγινε ουδεμία νέα νομοθετική ρύθμιση, ακριβώς επειδή ο ισχύων νόμος στην περίπτωση που ο Κασιδιάρης εκλέγονταν δήμαρχος, θα εξέπιπτε αυτομάτως του αξιώματος ως καταδικασθείς.

Η χυδαιότητα -όπως φαίνεται- δεν είναι προνόμιο του «πολακισμού», ενώ ξεκάθαρα ευδοκιμεί στους όμορους πολιτικούς χώρους της Αριστεράς. Υπό αυτό το πρίσμα, ίσως να έχουν πολλά περισσότερα κοινά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, απ' όσα θέλουν να παραδεχτούν δημοσίως και για αυτό να έχουν ξεκινήσει διεργασίες για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. 

Η δήλωση Δουδωνή

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Δεν ήταν όμως μια ετερόκλητη συμμαχία; Πιστεύετε τώρα, ότι ο κύριος Δούκας βγήκε μόνο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό έχει και ετερόκλητο πράγμα, με το άνοιγμα στην ακροαριστερά, με τις κάμερες, ενδεχομένως να υπήρξαν και άλλες δυνάμεις πολιτικά που συνέπραξαν».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Μην το πεις, γιατί θα τσαντιστώ»

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Είναι ετερόκλητο αυτό το οποίο πήρε ο Δούκας. Δεν το μειώνω έτσι; Προφανώς».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Επειδή δεν θέλεις να το πεις, αυτό που σου είπα να μην πεις, θα σας πω εγώ: ο Κασιδιάρης κατέβηκε - έχουμε καταθέσει ως ΠΑΣΟΚ πρόταση νόμου, ο Κασιδιάρης να μην κατέβει στον Δήμο της Αθήνας και η Νέα Δημοκρατία δεν την συζήτησε καν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε δε, ότι θα προκαλούσε αιφνιδιασμό. Ότι κατέβηκε ο Κασιδιάρης, έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν δεν έπιασε το ντιλ και δεν ήρθαν να στηρίξουν από τον Κασιδιάρη τον κύριο Μπακογιάννη, δεν φταίμε εμείς».