Η δημοτική αρχή Δούκα και η διοίκηση του Αθήνα 9.84 φαίνεται πως έχουν ανακαλύψει μια πρωτότυπη οικονομική και δημοσιογραφφική θεωρία.
Από τη μία πλευρά, ο Δήμος Αθηναίων επικαλείται διαρκώς οικονομική στενότητα, προχωρά σε δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και προειδοποιεί για δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Από την άλλη, όμως, όταν πρόκειται για συγκεκριμένες επιλογές προσώπων, τα ταμεία φαίνεται πως ξαφνικά... ανθίζουν. Και το τονίζουμε αυτό διότι τα τελευταία χρόνια ο δημοτικός σταθμός έχει προχωρήσει σε αρκετές προσλήψεις δημοσιογράφων, είτε με συμβάσεις είτε με ανάθεση έργου.
Να σημειωθεί ότι 39 συμβασιούχοι έργου του σταθμού εξακολουθούν να αμείβονται με ποσά που μετά βίας ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμός ετοιμάζεται να εντάξει (οσονούπω) στο πρόγραμμα του δύο νέους δημοσιογράφους (σ.σ.: πρόκειται για την Ελένη Στεργίου που εργάζεται σε μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σάββα Γουλόπουλο που προέρχεται από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι θα πραγματοποιούν μόλις μία εκπομπή την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή στη θέση του Μιχάλη Λεάνη.
Ο Σ. Γουλόπουλος υποστηρίζει ότι θα ξεκινήσει να κάνει εκπομπή μαζί με τη συνάδελφό του Ελένη Στεργίου αλλά θα το κάνουν αφιλοκερδώς.
Στο ερώτημα, τέλος, γιατί να κοπεί μια ώρα από την εκπομπή του Μ. Λεάνη για να δωθεί σε δύο δημοσιογράφους (χωρίς να αμείβονται, όπως υποστηρίζουν) την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο η διοίκηση του σταθμού.
Κρατάμε, πάντως, ότι δεν θα αμείβονται όπως υπσοτηρίζουν τόσο οι δύο δημοσιογράφοι όσο και από τον σταθμό, γιατί θα ήταν προκλητικό την ώρα που ο δήμος είναι καταχρεωμένος και οι συμβασιούχοι του σταθμού είναι χαμηλά αμειβόμενοι ο 9.84 να προχωρά σε νέες προσλήψεις.