Έγιναν φίλοι καρδιάς με την πρώτη ματιά και την πρώτη αγκαλιά. Έμειναν αχώριστοι για μια ολόκληρη μέρα, χόρεψαν, τραγούδησαν, μαγείρεψαν, ζωγράφισαν και έγιναν επίμονοι κηπουροί ποτίζοντας το λουλούδι της φιλίας τους και ανταλλάσσοντας δώρα φτιαγμένα από τα χέρια τους. 

Ο λόγος για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλλιθέας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και μια ομάδα από ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες που διαμένουν στις δομές που εποπτεύει η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Ζεύξις και Home Project).
Η ιδέα για αυτήν την συγκινητική συνάντηση ανήκε στην υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και στην διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νίκη Χατζηχαλεπλή και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμπεριληπτικού προγράμματος του σχολείου με την συνδιοργάνωση της Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων.  

Η δράση συντονίστηκε από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (εικαστικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνιολόγους, μουσικούς, ανθοκόμους, μάγειρες, ειδικό βοηθητικό προσωπικό) και ξεκίνησε με βιωματική άσκηση γνωριμίας μέσω παιδαγωγικών δραστηριοτήτων ανάμεσα στις ομάδες των παιδιών. 

Τα παιδιά πήραν μέρος σε εργαστήρια κηπουρικής/ανθοκομίας, φυτεύοντας σε γλάστρες φυτά από τις χώρες καταγωγής των ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής με γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Πήραν μέρος σε μαθήματα κεραμικής και σε δραστηριότητες ζωγραφικής, κολλάζ, γλυπτικής με θέματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα. 

Η δράση ολοκληρώθηκε με τραγούδι και χορό ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και ένα μεγάλο φιλόξενο τραπέζι γεμάτο ασιατικές, αφρικανικές και ελληνικές γεύσεις. 

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τα φυτά από τις χώρες καταγωγής τους, με την υπόσχεση ότι δεν θα εγκαταλείψουν τους νέους φίλους τους. 

Άλλωστε, και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να ανακαλύψουν πως παντού υπάρχουν ευάλωτα παιδιά που χρειάζονται την βοήθεια όλων για να μην νιώθουν μόνα στον αγώνα της ζωής.