Ασφαλιστικό: Οι κορυφαίες αλλαγές που φέρνει η Επιτροπή Πισσαρίδη

112

Νέο τοπίο διαμορφώνεται σταδιακά από το φθινόπωρο στο ασφαλιστικό, καθώς μπαίνουν σε τροχιά 2+2 κορυφαίες αλλαγές που επηρεάζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

Δύο νέες κομβικές μεταρρυθμίσεις που προαναγγέλλονται με το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη, αλλά και δύο σημαντικές «ουρές» από το ασφαλιστικό Βρούτση που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, αλλάζουν τα πάντα σε κύριες συντάξεις, επικουρικές και εισφορές. Κάποιες από τις παρεμβάσεις που ετοιμάζεται να νομοθετηθούν, όπως το μίγμα μείωσης των εισφορών και ελάφρυνσης του μη μισθολογικού κόστους, δεν αποκλείεται να εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραγωγικούς φορείς, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρά την ακύρωση της ΔΕΘ.

Το μενού των μεγάλων αλλαγών περιλαμβάνει τη σταδιακή στροφή προς ένα πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική σύνταξη και ασφάλιση, τη θεσμοθέτηση νέων μέτρων για τη μείωση της «φορολογικής σφήνας», την εφαρμογή των νέων συντελεστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, παλαιές και νέες, αλλά και την υλοποίηση στην πράξη της ρύθμισης για μείωση του «πέναλτι» στους εργαζόμενους συνταξιούχους. Πρόκειται για δύο νέες μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να ζυγιστούν το επόμενο διάστημα, ώστε σταδιακά να πάρουν τον δρόμο προς τη Βουλή, αλλά και για δύο κομβικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr