Ας μιλήσουμε (και) για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

158

Η θεαματική επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη με τη δήλωσή της απέναντι στις αθλιότητες όσων επαναλάμβαναν πως «θα ψήνουμε χοιρινό και θα καταναλώνουμε αλκοόλ δίπλα σε μουσουλμάνους…» πρόσφυγες, παράτυπους μετανάστες, σκληρούς ισλαμιστές ή φιλήσυχους πιστούς του Μωάμεθ, δείχνει τον αξιακό κώδικα της κεντροδεξιάς κι «απαντά» στους φανατικούς όλων των χώρων που σαφώς δεν μπορεί να είναι Έλληνες. Και που δεν μπορεί κανείς να τους κατατάξει στους πατριώτες!

του Πέτρου Κασιμάτη

Η φωνή της Μπακογιάννη ήταν μια ηχηρή επαναφορά σε εκείνους στη Ν.Δ που δίσταζαν να απαντήσουν ή σε εκείνους στο δημοκρατικό τόξο που ψέλισαν κάτι αντι-Συριζαικά τσιτάτα όχι για την ουσία, αλλά γιατί πρώτος το θέμα το έθεσε ένας βουλευτής του Σύριζα.
Την αθλιότητα εκδικήθηκε η ακριβοδίκαιη αποτίμηση. Την εκδικήθηκε η ιστορία. Και σαφώς την προσπέρασε η καλοσύνη!!

Κανείς όμως δεν άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για τις άλλες αθλιότητες.
Τις αθλιότητες του Σύριζα.

Τη χουντική συμπεριφορά –ευτυχώς ορισμένων- πρωτοκλασάτων της πολιτικής. Τις δικαστικές παρεμβάσεις πίσω από σκοτεινές γρίλιες, την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου.
Απέναντι στις αθλιότητες της δήθεν Αριστεράς (όπως εύστοχα τονίζει το ΚΚΕ αλλά και διανοητές της Αριστεράς όπως ο Σπ. Λυκούδης) στάθηκαν οι πρωτοφανείς αγανακτισμένες φωνές «ψύχραιμων» της πολιτικής όπως ο σημερινός Πρωθυπουργός ή ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στον Ν.Βούτση διατυπώνοντας την άποψη (οι δυο Πρωθυπουργοί μαζί με μια ισχνή-και γι αυτό γενναία- διακομματική αντίληψη ) πως μάλλον επρόκειτο για τον χειρότερο Πρόεδρο της Βουλής….

Το κράτος Σύριζα –μέσω υπουργών του- σπάνια έδινε απαντήσεις στη Βουλή μετά τις γραπτές ερωτήσεις , π.χ προσέρχονταν για να απαντήσουν στις δυο από τις 20 επίκαιρες ερωτήσεις, ενώ ελάχιστοι σέβονταν τον κανονισμό –όπως τουλάχιστον ισχυρίζονταν εκείνοι που τους ασκούσαν κριτική.

Στις αθλιότητες Σύριζα ανήκουν και οι χαρακτηρισμοί περί ακροδεξιών σε Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο που μετείχαν στα συλλαλητήρια!!

Στις αθλιότητες και οι παρακολουθήσεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ο διωγμός στελεχών της Λαϊκής Ενότητας από πρώην συντρόφους. Διωγμός, θρασύτατοι υπαινιγμοί, παρακρατικού τύπου, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις (είχαμε και τέτοιες σοβαρές καταγγελίες) ακόμα και σε εκείνους που μετείχαν στα ίδια υπουργικά συμβούλια το 2015 και μετά αξιοπρεπώς διαχώρισαν τη θέση τους με τη δήθεν Αριστερά….

Ας αφήσουν λοιπόν τις αυτονόητες αθλιότητες κάποιων ανοήτων (ανθελλήνων και δήθεν πατριωτών ) για το ψήσιμο του χοιρινού κι ας ασχοληθούμε με τις παρακρατικές μεθόδους που το «καθεστώς» άλλους ξήλωσε απ τις θέσεις τους για να μπουν τα δικά μας παιδιά, σε άλλους εφάρμοσαν «δολοφονία χαρακτήρα» και σε άλλους με κορυφαία την υπόθεση Νοβάρτις θέλησαν να δημιουργήσουν Απριλιανού τύπου σκευωρία με στοχευμένους πυροβολισμούς…

Στις μέρες μας ο συνετός Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αντιμετωπίζει την ύβρη επειδή οι επικοινωνιολόγοι του Σύριζα αναζητούν να οπτικοποιήσουν μια πιθανή επέμβαση της φρουράς της Βουλής απέναντι στους δυο «αυτοαποκαλούμενους ακτιβιστές» της Επιτροπής για το σκάνδαλο Νοβάρτις. Το άρθρο του κανονισμού είναι συγκεκριμένο και προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και αποβολή.

Όπως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η Δημοκρατία «απάντησε» στους χρυσαυγίτες και η Πολιτεία τους απέβαλλε απ την αίθουσα εφαρμόζοντας τα παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να δείξει πως οι νόμοι επιτέλους εφαρμόζονται. Με χρηματικό πρόστιμο π.χ ενός Ευρώ (για να αντιληφθούν οι πάντες τη χλεύη εκείνων που ασεβούν στη Δημοκρατία) και αποβολή όπως ακριβώς έγινε με τους χρυσαυγίτες που χρησιμοποιούσαν Απριλιανή λογική…. «Σας αποβάλλουμε απ την αίθουσα όπως αποβάλλαμε τους χρυσαυγίτες» θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε όσους αναζητούν «οπτικοποιημένους» ηρωισμούς…

Για τις αθλιότητες, την απάντηση τη δίνει υπέροχα η Δημοκρατία. Γιατί όπως λέει ένας σοφός, αυτή είναι η δικλείδα που εμποδίζει ισχυρά άτομα να προκαλούν καταστρεπτικές εκρήξεις….