Τη δράση του ART HUB Athens στο πλαίσιο του Προγράμματος ενδυνάμωσης των μαθητών των σχολείων του Β. Αιγαίου, της ομάδας καλλιτεχνών που μαζί με μαθητές δημοτικού από τη Χίο έφτιαξαν πριν λίγες μέρες τη μεγαλύτερη τοιχογραφία του Αιγαίου που ξεπερνάει τα 600τ.μ, συνεχίζει να στηρίζει ο τέως Γ.Γ του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης αυτή τη φορά στο ταξίδι τους στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Δημητριάδης ανάρτησε από τη Μόρια Λέσβου τους μικρούς μαθητές που ζωγραφίζουν το σχολείο τους, σημειώνοντας: «Βοηθώντας ένα παιδί σήμερα, χτίζουμε τα θεμέλια για μια πιο δυνατή και ικανή κοινωνία στο μέλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο αξίζει να στηρίζουμε την προσπάθεια του @arthub_athens να βοηθήσει τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα».

Κατά την διάρκεια αυτού, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μόριας συναποφάσισαν και συνδημιούργησαν μαζί με τους καλλιτέχνες του ART HUB Athens και εθελοντές εκπαιδευτικούς, εικαστικές παρεμβάσεις σε επιφάνειες του σχολείου, που εμπλέκουν σημαντικά θέματα, όπως το ευ ζην και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο του σχολείου αποτυπώθηκαν βιωματικά- εκπαιδευτικά παιχνίδια, συνδράμοντας στην ολιστική και σύγχρονη εκπαίδευση και την άμεση εμπλοκή μαθητών και εκπαιδευτικών στα νέα μέσα εκπαίδευσης.

Συγχρόνως, καλύφθηκε η ταράτσα του σχολείου, με επιδαπέδια τοιχογραφία 350τ.μ., όπου στην σύνθεση απεικονίζεται αφαιρετικά, η βιοποικιλότητα ενός υδάτινου οικοσυστήματος, με νούφαρα, ψάρια και τον ίδιο τον βυθό, με γνώμονα τον σεβασμό που οφείλουμε ως προς τα οικοσυστήματα που ζούμε.