Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως, με αφορμή την υπόθεση των emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε εκλογείς, έχει καταντήσει εμμονή, και μάλιστα χειρότερη από εκείνη των παρακολουθήσεων.

Με μία απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο μπορεί να διαπιστώσει κανείς την έννοια του όρου «άρνηση». «Η άρνηση είναι ένας αμυντικός μηχανισμός ο οποίος λειτουργεί ασυνείδητα και έχει αποτέλεσμα το άτομο να αρνείται την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που προέρχονται από την εξωτερική πραγματικότητα». Αυτό ακριβώς δείχνει να έχει πάθει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρνείται την πραγματικότητα στην υπόθεση των emails της Ασημακοπούλου, ζητώντας σχεδόν επί καθημερινής βάσεως την παραίτηση της Κεραμέως.

Βγήκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ανακοίνωσε αρμοδίως ότι η διαρροή έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα μεταξύ της 8ης και της 23ης Ιουνίου του 2023, δηλαδή ανάμεσα στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, όταν η Κεραμέως δεν ήταν καν υπουργός αλλά υποψήφια βουλευτής.

Τι κάνει επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ; Απαντάει με ανακοίνωση στην απόφαση ζητώντας εκ νέου την παραίτηση Κεραμέως. Είναι συνεπώς ασφαλές να συμπεράνει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάθει άρνηση και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Μία στάση που σαφώς δεν μπορεί να λογίζεται ως σοβαρή για ένα κόμμα που ευαγγελίζεται ότι θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έρχεται απέναντι στην πραγματικότητα. Τόσο με τις παρακολουθήσεις και την πρόθεση θυματοποίησής του, όσο και με τα δήθεν μέτρα που προτείνει στη Βουλή των Ελλήνων, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταφέρει το αμίμητο: Να τον περάσει ο Στέφανος Κασσελάκης στις δημοσκοπήσεις και να οδεύει ολοταχώς για την τρίτη, ή ακόμα και την τέταρτη θέση, αναλόγως του τι θα συμβεί στις ευρωεκλογές.

Και το σίγουρο είναι ότι σε αυτές τις εκλογές, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στην ηγεσία του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη.