Νέο μήνυμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσερχόμενος στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου, οπότε και δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά, από τους δημοσιογράφους: «Σάς βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις σάς εύχομαι. Γάμους τέτοιου είδους δεν σάς εύχομαι». Παρέπεμψε δε για περισσότερες λεπτομέρειες στις αποφάσεις της Συνόδου, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν οι αντιδράσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και οι βαπτίσεις των παιδιών τους.

Ο ίδιος, σε παλιότερη δηλωσή του σχετικά με το θέμα της βάπτισης είπε ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών μπορούν να βαφτίζονται εφόσον το επιθυμούν, όταν μεγαλώσουν, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει τη σχετική ηλικία.

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την είσοδό του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σε ερώτηση που τού τέθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις, είπε ότι η Εκκλησία δεν αντιδρά αλλά αγαπάει. «Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτό το "ό,τι θέλει" να μη γίνεται… ας μην πω εγώ… Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων», τόνισε.