Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εξελίχθηκε στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» στην τηλεόραση του «Action24», με αφορμή τη γιορτή γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Στο πάνελ συμμετείχε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, η οποία επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΑΝΕΛ), Βασίλης Κόκκαλης.

Η Άννα Καραμανλή ρωτήθηκε για το περιστατικό με το γλέντι των υπαλλήλων στο νοσοκομείο, απατώντας ξεκάθαρα ότι αποτελεί μια κακή εικόνα για ένα εξαιρετικό νοσοκομείο που αδικεί τη διοικήτρια και το προσωπικό. Μάλιστα τόνισε ότι καλώς ο υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ, η οποία θα ολοκληρωθεί τάχιστα έως τις 9/1, για να αποδοθούν ευθύνες. Όπως είπε: «Την ημέρα της εφημερίας δεν μπορεί να διοργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση, οπότε καλώς ο υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ». Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε περίεργους συνειρμούς λέγοντας ότι το γλέντι των εργαζομένων στο νοσοκομείο δείχνει την... απαξίωση της κυβέρνησης στο ΕΣΥ. Η Άννα Καραμανλή του απάντησε ότι η υγεία είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης καθώς το 2024 θα γίνουν 6.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ ενώ αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση για τις εφημερίες των υγειονομικών, πέρα των αυξήσεων που είδαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Η επίθεση στον Παύλο Πολάκη

Επιπλέον η Άννα Καραμανλή επιτέθηκε και στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε το βίντεο από το νοσοκομείο, ζητώντας παραιτήσεις, με μια αποστομωτική απάντηση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για την υγεία είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κάπνιζε μέσα στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να γίνουμε θέμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και ο οποίος παραπληροφορούσε για το εμβόλιο του COVID19, μέχρι που αναγκάστηκε να το κάνει λόγω του Αλέξη Τσίπρα. 

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα περίμενα να έχει την ίδια ευαισθησία ο κύριος Κόκκαλης, όταν ο κύριος Πολάκης ως υπουργός Υγείας και ως γιατρός κάπνιζε μέσα στο υπουργείο Υγείας. Τότε δεν άκουσα κανέναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να πει το οτιδήποτε για τον αψύ Σφακιανό. (..) Αυτή η εικόνα επαναλαμβάνω αδικεί το νοσοκομείο και τη διοικήτρια, αλλά το να μιλάει ο κύριος Πολάκης, ο οποίος ήταν αντίθετος στα εμβόλια και πίστευε ότι δεν υπάρχουν τα εμβόλια και ότι είναι για γάιδαρους και για γίδια και σύρθηκε τελικά την τελευταία μέρα να εμβολιαστεί και να το στείλει μήνυμα επειδή έδινε συνέντευξη ο κύριος Τσίπρας, πάει πολύ». Και τελειώνοντας ανέφερε: «Δεν μίλαγαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν διόρισαν ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ ως διοικητές σε νοσοκομεία, αλλά έκαναν ολόκληρο θέμα για μια γιορτή, για την οποία άλλωστε διατάχθηκε και ΕΔΕ, αυτό πάει πολύ», με τον Βασίλη Κόκκαλη να αποφεύγει να απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι αυτά είναι ανάξια σχολιασμού και δεν του αρέσουν οι συμψηφισμοί.