Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής, καθώς η αντιπολίτευση εν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να εγκριθεί μία πρόταση μομφής κατά της γαλλικής κυβέρνησης, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Εθνοσυνέλευσης, δηλαδή από 287 βουλευτές γεγονός που εν τέλει δεν επετεύχθη για την αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, συνολικά 278 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, με τους Κεντρώους να μην μπορούν να φτάσουν τις 287 ψήφους που απαιτούνται για την πτώση της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές αναμένεται τώρα να ψηφίσουν για μια δεύτερη πρόταση μομφής, που κατατέθηκε από την ακροδεξιά, η οποία δεν έχει καμία πιθανότητα να εγκριθεί. Στη συνέχεια, η μεταρρύθμιση θα θεωρηθεί ότι εγκρίθηκε οριστικά.

Παράλληλα, και η δεύτερη πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να «ρίξει» τη γαλλική κυβέρνηση καθώς μόλις μόλις 94 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

Εν κατακλείδι, να σημειωθεί, ότι οι προτάσεις μομφής ήρθαν μετά την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση και να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ώστε να επιβάλει την ψήφιση ενός αντιλαϊκού νομοσχεδίου που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη χωρίς να τους δώσει δικαίωμα ψήφου. Η