Στην ανακρίτρια Βέροιας αναμένεται να απολογηθεί σήμερα η 29χρονη μητέρα του 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το 11 μηνών βρέφος. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σήμερα θα ήταν τα πρώτα του γενέθλια

Μιλώνταςχθες στον ΑΝΤ1 ο παππούς της 29χρονης, υποστήριξε ότι η νεαρή αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως τα τελευταία τουλάχιστον 14 χρόνια. Την παρακολουθούσε κοινωνικός λειτουργός με εισαγγελική εντολή, ωστόσο είχε να φανεί στο σπίτι από τον περασμένο Αύγουστο. Ο Δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έχουν τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα.

«Έπαιρνε τα φάρμακα της. Δεν είναι είχε ξανανοσηλευτει. Όταν τα έπαιρνε ήταν μια χαρά. Όταν δεν τα έπαιρνε ξανά εισαγγελική ξανά να νοσηλευτεί», συμπληρώνει ο παππούς.

Τραγική ειρωνεία; Σήμερα Τετάρτη οπότε και απολογείται η 29χρονη θα ήταν τα πρώτα γενέθλια για το 11 μηνών παιδί.