Αποκαλυπτικός διάλογος Μιωνή-Μαντζουράνη “καίει” Παπαγγελόπουλο

by Manifesto

Ολοκληρώθηκε τη Μ. Δευτέρα η κατάθεση στον Αρειο Πάγο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τη δικαστική έρευνα με βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε σε αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον Ιωάννη Μαντζουράνη, στενό φίλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και δικηγόρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο διάλογος που αποκάλυψε ο επιχειρηματίας με τον δικηγόρο, σύμφωνα με τα parapolitika.gr, έχει ως εξής:

Διάλογος

«Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

Σάμπυ Μιωνής: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη…

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι.

Σάμπυ Μιωνής: Αυτό σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Κολλητός, αυτό ήτανε.

Σάμπυ Μιωνής: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμησε τον Μεταξά;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι γάμησε τον τέτοιον γιατί, (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμήσουμε και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

Σάμπυ Μιωνής: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμάμε τον Μεταξά σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

Σάμπυ Μιωνής: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

Σάμπυ Μιωνής: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

Σάμπυ Μιωνής: Δεν ντράπηκε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

Σάμπυ Μιωνής: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάμπυ Μιωνής, φέρεται να «έδειξε» για ακόμα μια φορά ως «αρχηγό» της ομάδας καταδίωξης του τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μέλη της τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου και το δικηγόρο Μανώλη Μαργωμένο.

Τέλος, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία που αναδεικνύουν πιθανή διασύνδεση των εισαγγελέων Διαφθοράς με την «εγκληματική συμμορία» που είχε ως επικεφαλής τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Επίσης, αναφέρθηκε σε απόκρυψη αθωωτικού εγγράφου από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, η οποία οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του και σε βάρος του κ. Παπασταύρου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που προέβλεπαν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα