Η “εξαφάνιση” του Χρήστου Σπίρτζη είναι κεντρική γραμμή. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο ίδιος στο δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο οποίος επικοινώνησε μαζί του για να τον καλέσει στην πρωινή εκπομπή την οποία παρουσιάζει.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος απαντώντας ουσιαστικά στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που δήλωσε πως “κανείς δεν εμποδίζει τον κ. Σπίρτζη να εμφανιστεί” δήλωσε ότι ο ίδιος επικοινώνησε τη Δευτέρα μαζί και τον κάλεσε να συμμετάσχει σε πάνελ της σημερινής εκπομπής.

Η απάντηση που έλαβε από τον Χρήστο Σπίρτζη,  σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήταν ότι το κόμμα αποφασίζει. «Αυτό γίνεται κεντρικά» φέρεται να του είπε « το ποιος θα βγεί πότε και που» γεγονός που επιβεβαιώνει πως η εξαφάνιση του Χρήστου Σπίρτζη δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά. Το προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ήταν από τους βασικούς παίκτες στο τηλεοπτικό τοπίο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Το σιωπητήριο που έχει επιβληθεί πάντως προκαλεί ερωτήματα…