Ηχηρή παρέμβαση στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει στόχο τη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης και μιας τοξικής ατζέντας στο δρόμο για τις εκλογές, πραγματοποίησε ο Γιώργος Φλωρίδης αποκαλύπτοντας ότι τα στοιχεία για τις νόμιμες επισυνδέσεις ο Χρήστος Ράμμος τα έχει από τότε που αυτές έγιναν, αφού η ΑΔΑΕ ενημερώνεται για τις σχετικές εισαγγελικές αποφάσεις.

Παράλληλα, απέδωσε στον Χρήστο Ράμμο ρόλο στη θεατρική παράσταση που έχει στηθεί αφού να εμφανίζεται:

– να ζητά δήθεν στοιχεία τα οποία είχε

– να αυτοπροσκαλείται ζητώντας ακρόαση από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας

– να ενημερώνει πρώτα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι τον πρωθυπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι,  ο Χρήστος Ράμμος ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης αρχής διαθέτει τα στοιχεία για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Η ενημέρωση της Αρχής γίνεται κανονικά και ως εκ τούτου οι κινήσεις που ακολούθησαν και ή στάση του δείχνει ότι έχει εντάξει εαυτόν μέσα στο πολιτικό παιχνίδι.

Τι δεν έκανε ο Ράμμος

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μέχρι τώρα έχει κάνει όλα όσα δεν όφειλε εκ του ρόλου του αλλά όχι αυτά που έπρεπε.

Οπως διευκρίνισε ατην ώρα που ανέλαβε η δικαιοσύνη την διερεύνηση και ανέθεσε σε εισαγγελείς να εξετάσουν αν έχουν γίνει παράνομες παρακολουθήσεις, ποιος τις έκανε, αν εμπλέκονται πρόσωπα με αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις ο Χρήστος Ράμμος έπρεπε να θέσει τα στοιχεία που έχει στη δικαιοσύνη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μένουμε Ευρώπη;

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη και που καταγράφονται μέσα από τις κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως «ο τίτλος θεατρικού έργου που έχει ανέβει είναι Μένουμε Ευρώπη;» και έχει στόχο να δείξει ότι «η δημοκρατία στην ελλάδα είναι σε εκτροπή και άρα η Ευρώπη θα εκκινήσει διαδικασίες αποβολής της».

Μάλιστα σημείωσε πως το παιχνίδι στήνεται από αυτούς που έστησαν και την υπόθεση Novartis με ακριβώς τον ίδιο στόχο για να επισημάνει και την τελευταία εξέλιξη, τη σύλληψη του ενός εκ των κουκουλοφόρων μαρτύρων για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Γεγονός που έρχεται να αναδείξει πως με ποιούς και για ποιον λόγο στήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αυτή η σκευωρία.