Με τον ίδιο τον Γιάννη Ραγκούση να επιβεβαιώνει ότι είχε προσλάβει ως εργαζόμενους στην επιχείρηση που λειτουργούσε την βίλα στην Πάρο τα δύο παιδιά του (ως εποχικούς εργαζόμενους) καθώς και ότι την χειμερινή περίοδο λαμβάνουν το επίδομά ανεργίας από τον ΟΑΕΔ το ερώτημα περί νομίμου και ηθικού επανέρχεται στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να στηρίξει, όπως έχει κάνει με άλλα στελέχη, τον Γιάννη Ραγκούση η αποκάλυψη της Απογευματινής έρχεται να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το θέμα της βίλας στην Πάρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα,  ο βουλευτής είχε προχωρήσει σε «εικονική πρόσληψη» των δύο εκ των μεγαλύτερων παιδιών του στην επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τουριστικά τη βίλα στην Πάρο για την περίοδο 18-06-2022 έως και 17-10-2022.

Τα έγγραφα που δημοσιεύονται σε σχετικό ρεπορτάζ,  δείχνουν ότι τα δύο παιδιά του Γιάννη Ραγκούση μετά τη λήξη της τουριστική σεζόν και της σύμβασης εργασίας, έκαναν την προβλεπόμενη αίτηση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να τύχουν του επιδόματος εποχικών εργαζόμενων που προβλέπεται με αποτέλεσμα να επιδοτούνται ως άνεργοι μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Η Απογευματινή θέτει θέμα εικονικών προσλήψεων επικαλούμενη σχετική αναφορά της αρμόδιας υπηρεσίας και αναφέρει ότι η κόρη του Γιάννη Ραγκούση επιδοτείται ως εποχική εργαζόμενη τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο από το Ταμείο Ανεργίας (συγκεκριμένα από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιουνίου 2023 – ημέρες 150) με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο 1.971 ευρώ και, αντίστοιχα, ο γιος του από τις 23 Νοεμβρίου 2022 έως τις 22 Μαΐου 2023 με 438 ευρώ τον μήνα, σύνολο πιστώσεων 2.461 ευρώ!

 

Η απάντηση Ραγκούση και η επιβεβαίωση των προσλήψεων.

Ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα επιχειρεί να θέσει πολιτικό θέμα εμπλέκοντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Παράλληλα όμως επιβεβαιώνει τις προσλήψεις όπως και το γεγονός ότι τα δύο του παιδιά επιδοτούνται τους χειμερινούς μήνες υποστηρίζοντας πως όλα είναι νόμιμα καθώς και ότι οι προσλήψεις δεν είναι πλασματικές.

Απειλεί με μηνύσεις την εφημερίδα και την ιδιοκτησία της και δηλώνει ότι έκανε αυτό που προβλέπεται (το ίδιο έχει υποστηρίξει και για το δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας  που χρησιμοποιήθηκε για κατασκευή της βίλας στην Πάρο) καθώς και ότι ενώ θα μπορούσε δεν προχώρησε σε εισφοροκλοπή.

«Αποκορύφωμα της δολιότητάς τους είναι ότι καταφεύγουν σε παραποίηση και πλαστογράφηση του νοήματος εγγράφων ως εξής: Στην 1η και στην 12 σελίδα της εφημερίδας Απογευματινή, εμφανίζουν έγγραφο του ΟΑΕΔ (δεν είναι του ΕΦΚΑ) που έχει υπογραμμισμένο τον όρο “πλασματική αναγγελία”, θέλοντας να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ότι αυτό παραπέμπει σε εμένα, σε πλαστή πρόσληψη των παιδιών μου, επομένως και σε δήθεν “απάτη” που ψευδώς ισχυρίζονται στον τίτλο τους, πως έχω διαπράξει» σημειώνει χαρακτηριστικά

Παράλληλα εντάσσει εαυτόν μεταξύ των χιλιάδων οικογενειακών επιχειρήσεων που απασχολούν τα παιδιά τους και τονίζει «Τολμούν και με κατηγορούν ότι τα 2 παιδιά μου, φοιτητές 25 και 23 ετών, αντί να εργαστούν σεζόν σε άλλες επιχειρήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκαν με πλήρη ασφάλιση στην επιχείρησή μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα για πρώτη φορά από το 2014, να μην απασχοληθώ εγώ με τις πολλαπλές εργασίες που απαιτούνται ανά πάσα στιγμή, καθημερινά, κάθε σεζόν, ώστε να παρέχεται ένα ποιοτικό και υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν».

Έτσι μετά τη δήλωση ότι βγάζει από τα δωμάτιά τους τα παιδιά του για να μένουν… ξένοι ο Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζει τώρα πως εργάζονται στην βίλα και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τους χειμερινούς μήνες.