Ο Χαρίδημος και ο Σπαθάρης, εμβληματικοί καραγκιοζοπαίκτες, είχαν βρει ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον κατάλληλο… δήμαρχο που έβρισκε λύση σε όλα τα προβλήματα. Στη σύγχρονη εκδοχή του θεάτρου σκιών ο Καραγκιόζης δεν μπορεί να γίνει δήμαρχος γιατί δεν έχει την τεχνογνωσία αφενός και δεν είναι πανεπιστημιακός αφετέρου. Αναπόφευκτα λοιπόν οι δημότες με τη βοήθεια των κομμάτων αναζητούν καθηγητές προκειμένου να τους λύσουν τα προβλήματα και επιπλέον να έχουν άποψη για την πανίδα της Αφρικής, τη χλωρίδα της Ωκεανίας, αλλά και τα επαναστατικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής.

Συνεπώς ο ιδανικός δήμαρχος για τα δεδομένα της εποχής, όπως ήταν ο «Καραγκιόζης Δήμαρχος» στην εποχή της παράγκας, πρέπει απαραιτήτως να είναι καθηγητής και κυρίως… προοδευτικός. Όπως ήταν ο Γιώργος Καμίνης όπως ήταν η Αθήνα… έλαμπε (διά της απουσίας του) όπως την περίοδο του Περικλή: και όπως φιλοδοξεί να την καταστήσει σε… 15 λεπτά ο έτερος προοδευτικός καθηγητής Χάρης Δούκας.

Αξιόλογοι επιστήμονες και ο ένας και ο άλλος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι Αθηναίοι και γενικότερα οι δημότες, δεν θα πάνε να ψηφίσουν διατριβές. Και εδώ που τα λέμε, δηλαδή όπως τα λέει ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ καθηγητής Δούκας, το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι αν οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε 15 λεπτά σε μια σειρά υπηρεσιών, που ούτε Speedy Gonzales να είσαι δεν μπορείς να έχεις, αλλά αν η πρωτεύουσα θα τιμά την ιστορία της και θα εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στους κατοίκους της πέραν των άλλων υπηρεσιών που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Όπως και να ’χει η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει Δουκάτο όπως ήταν μέχρι το 1456: και πάντως με Δούκα του ενός τετάρτου.

Easy Writer