Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) έκανε την έκπληξη με τη δημόσια τοποθέτησή του για τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί ότι ο Παύλος Πολάκης αποτελεί το άλλοθι του δικομματισμού. Όπως αναφέρει «Είναι πολύ βολική μία αντιπαράθεση που εντοπίζει το ”βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα ”κλειδιά” της οικονομίας».

Δε διστάζει ακόμη να επιρρίψει ευθύνες στην Εισαγγελία η οποία διέταξε διενέργεια έρευνας για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Χαρακτηριστικά υποστηρίζει ότι «η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους»

Αναλυτικά:

«Είναι πολύ βολική μία αντιπαράθεση που εντοπίζει το ”βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα ”κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση – και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά – η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».