Στη λογική Τόσκα που μετά την τραγωδία στο Μάτι δήλωνε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα από ό,τι είχε γίνει σε επίπεδο διαχείρισης, ο Χρήστος Σπίρτζης, που εμφανίσθηκε μετά από 10 ημέρες πλήρους αφωνίας, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηρόδρομους που είχε ως αποτέλεσμα την τραγωδία στα Τέμπη.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είχε πει η Πέτη Πέρκα, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκίνησε δηλώνοντας πως δεν κρυβόταν διότι δεν είχε κανέναν λόγο, αφού οι ευθύνες για τις διαχρονικές ελλείψεις στους σιδηροδρόμους δεν αφορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιον.

«Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το όλοι φταίνε, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, όλα λειτουργούσαν ιδανικά μέχρι το 2019 και δεν υπήρχε κανένα θέμα ασφάλειας παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Και δήλωσε πως ο ΟΣΕ κατέρρευσε γιατί υπήρξε άλλη λογική στελέχωσης στον Οργανισμό.

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμμή έγινε σύγκρουση. Πότε στην Ελλάδα έχει γίνει αυτό; Μέχρι το 2018 είχαμε μονή και δεν είχε γίνει σύγκρουση. Είχαν γίνει άλλα δυστυχήματα αλλά είναι δυνατόν σε διπλή να γίνει μετωπική;» τόνισε, μεταξύ άλλων, λέγοντας ακόμη ότι «τηλεδιοίκηση δεν υπήρχε, αλλά υπάρχει gps σε κάθε τρένο, υπάρχει εφαρμογή της Vodafone, όταν λειτουργούσαν μαζί ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ επικοινωνούσαν οι μεν του ΟΣΕ με τους σταθμάρχες και οι δε με τους μηχανοδηγούς. Δεν έβλεπαν σε ποια γραμμή, αλλά χάραζαν. Τώρα ο ΟΣΕ, δεν το έβλεπε.»

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως αποποιήθηκε πλήρως οποιασδήποτε ευθύνης και δήλωσε ότι ο ίδιος κοιμόταν ήσυχος όταν ήταν υπουργός, αφού δεν υπήρχε κανένα θέμα ασφάλειας…