Δεν ιδρώνει το αυτί του Παύλου Πολάκη ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη σιωπή Τσίπρα απειλεί και τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνοντας σε νέα του ανάρτηση ότι “με “με «πηγές δεν θα ανοίξω διάλογο» καθώς και ότι «θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή».

Ταυτόχρονα όμως εμφανίζεται να απειλεί και τον ιδιο τον Αλέξη Τσίπρα για τα περί διαγραφής ή απομάκρυνσής του από τα ψηφοδέλτια τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει εκλεγεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα «με υψηλότατα ποσοστά».

Επί της ουσίας ο Παύλος Πολάκης δηλώνει πως δεν αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος όπως τον προέτρεψαν οι… κύκλοι της Κουμουνδούρου, ενώ παράλληλα δε΄χνει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να αναζητεί επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα η σιωπή του οποίου είναι εκκωφαντική την ώρα που ξεκινά ποινική έρευνα για την ανάρτηση του στενού του συνεργάτη.

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις είναι έντονες. Δικαστές και Εισαγγελείς, η Ένωση Συντακτών και οι δημοσιογράφοι που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια από τον αψύ κρητικό καταγγέλλουν  τα όσα λαμβάνουν χώρα και θέτουν θέμα εκτροπής με συμπεριφορές που παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας αλλά και σε πρόσφατες περιπτώσεις όπως αυτές που είδαμε στις ΅πλατείες των αγανακτισμένων».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή . Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο ….  Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε
και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο !».