Απειλεί με κυρώσεις ο Τραμπ την Τουρκία

8

Με «ισχυρές κυρώσεις» απειλεί την Άγκυρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την στρατιωτική εισβολή στη Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφές με τον στενό συνεργάτη του στο Κογκρέσο Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, αλλά και τους Δημοκρατικούς για την επιβολή κυρώσεων.

«Aσχολούμαστε με τον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, και πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!» ανέφερε μέσω του Twitter ο Τραμπ.

Νωρίτερα, δεχόμενος κριτική τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι στο ζήτημα της Συρίας είναι «ένα μοναχικό νησί». Ωστόσο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διεξάγουν «ατελείωτους πολέμους».

«Πρέπει να φέρουμε στην πατρίδα τους ήρωες μας, τους σπουδαίους στρατιώτες μας. Είναι ώρα, είναι ώρα», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του στο Values Voter Summit, μια ετήσια συνάντηση συντηρητικών ακτιβιστών.

Σύμφωνα με το Associated Press, περιέγραψε τη Μέση Ανατολή ως «χαμένη υπόθεση», παρά τη μακροχρόνια στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ και τις επενδύσεις τους.

Υπογράμμισε ότι:

«Είναι λιγότερη ασφαλής τώρα. Λιγότερο ασφαλής, λιγότερο σταθερή και πολεμάνε. Αυτό κάνουν, πολεμάνε».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι θα χορηγήσει βοήθεια 50 εκατομμυρίων στις χριστιανικές κοινότητες της Συρίας.

Πριν την ομιλία, βγήκε στην εξέδρα μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο ο πάστορας Άντριου Μπράνσον οποίος απελευθερώθηκε από τον Ερντογάν τον Οκτώβριο του 2018, ύστερα από κράτηση 2 ετών στις τουρκικές φυλακές.

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ συνόψισε τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική. Ο κ. Τραμπ δεν επιθυμεί αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί που δεν διακυβεύονται υψίστης σημασίας αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα.

Πηγή: cnn.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr