Αποτροπιασμό προκαλεί εικόνα που ήρθε στη δημοσιότητα και στην οποία αποτυπώνονται νοσηλευτές να “πλένουν” με λάστιχο μία 70χρονη ασθενή, σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Στη φωτογραφία νοσηλευτές έχουν τοποθετήσει γυμνή, πάνω σε μια κουβέρτα, τη γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα και ζει εντελώς μόνη.

Το περιστατικό προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει ότι έχει δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν, η οποία και θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Επισημαίνει, επίσης ότι ναι μεν το ασθενοφόρο ανήκει στον Δήμο, αλλά το χρησιμοποιεί ιδιωτική εταιρεία με δικό της πλήρωμα. Μάλιστα, ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησε να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ωρωπού:

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος. Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».