Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε ένα από τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα το Πακιστάν στην επικράτεια του Ιράν, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Το Πακιστάν επιτέθηκε σε χωριό κοντά στα σύνορα με πυραύλους», ανέφερε η κρατική τηλεόραση. «Τρεις γυναίκες (και) τέσσερα παιδιά, που δεν είχαν ιρανική υπηκοότητα, σκοτώθηκαν», πρόσθεσε, επικαλούμενη τον αντικυβερνήτη της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, τον Αλιρεζά Μαρχμαματί. Το χωριό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κοινότητα Σαραβάν, κοντά στα σύνορα.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι έγιναν πλήγματα με «πυραύλους και drones», κάνοντας λόγο για «πολλούς» τραυματίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν επιβεβαίωσε πως ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε «πλήγματα εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν, έπειτα από ιρανική επίθεση στην πακιστανική επικράτεια που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά.

Σε αντίδραση, το Ισλαμαμπάντ απέσυρε τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη και αποφάσισε να εμποδίσει την επιστροφή του ιρανού πρεσβευτή, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του αυτό το διάστημα.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν επέμεινε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είχαν στο στόχαστρο την «ιρανική τρομοκρατική οργάνωση» Τζάις αλ Αντλ, που κατά την Τεχεράνη έχει βάσεις στο Πακιστάν.

Η Τζάις αλ Αντλ («Στρατός της Δικαιοσύνης»), που ιδρύθηκε το 2012, έχει διαπράξει σειρά επιθέσεων στο ιρανικό έδαφος τα τελευταία χρόνια. Μια εξ αυτών στοίχισε τη ζωή σε 11 αστυνομικούς τον Δεκέμβριο.

Χθες ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος των Φρουρών της Επανάστασης στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.