Αντίποινα από τη Βρετανία: Στην κόκκινη λίστα η Ελλάδα

23
Pixabay

Στην “κόκκινη λίστα” των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται η 14ήμερη περίοδος καραντίνας βάζει η Βρετανία την Ελλάδα, σε μια κίνηση αντιποίνων στην απαγόρευση πτήσεων που έχει επιβάλει η χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θυμίζουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά… άλλαξε γνώμη. Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις στο Radio 4 του BBC του βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτεςτων οποίων θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr