Ουδείς γνωρίζει αν, εκτός από τα ακίνητα και τα μετρητά που έχουν γίνει γνωστά, υπάρχουν ενδεχομένως κι άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας.

Από την ημέρα που ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την περιουσία που ο μακαρίτης εκδότης άφηνε στους κληρονόμους του.

Μια περιουσία που άφησε άφωνους πολλούς, όταν αποκαλύφθηκαν τα δεκάδες ακίνητα του Γιώργου Τράγκα, από το διαμέρισμα με θέα στην Ακρόπολη και εκείνο στο Παρίσι, μέχρι τη βίλα στην Κυανή Ακτή και το σπίτι στο Μανχάταν, αλλά και τις υπέρογκες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όμως, τρεις μήνες μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα από κορωνοϊό, στην ηλικία των 72, ήρθε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο θέμα», στο φως η ιδιόχειρη διαθήκη την οποία είχε συντάξει πριν το θάνατό του, με τα ποσά που οι κληρονόμοι του θα μοιραστούν να προκαλούν ίλιγγο, αφού ο γνωστός δημοσιογράφος είχε στην κατοχή του μετρητά ύψους 10-12 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά, και τους δυο γιους του, Γιάννη και Φρέντι. Η ιδιόχειρη, κρυφή, διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, συντάχθηκε ιδιοχείρως από τον γνωστή δημοσιογράφο στο πριγκιπάτο του Μονακό πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Διονύση Θανάσουλα στο «Πρώτο θέμα», ο εκδότης έχει περάσει το 42% της περιουσίας του στο γιο του, Γιάννη, στη σύζυγό του και μεγάλο έρωτα της ζωής του, Μαρία Καρρά, το 35%, ενώ στα χέρια του άλλου γιου του, Φρέντι, περνά το 23%.

Μεταξύ άλλων, στη διαθήκη που ο Γιώργος Τράγκας είχε συντάξει τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό του, είχε επιλέξει, όταν θα έφευγε από τη ζωή, να γίνουν κάποιες δωρεές μετρητών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και θεσμούς. Ο δημοσιογράφος επιθυμούσε, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Star Press”, μετά το «φευγιό του» να δοθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος το ποσό των 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία το ποσό των 30.000 ευρώ και 50.000 ευρώ να πήγαιναν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τουλάχιστον τέσσερα διαμερίσματα. Στην ιδιόχειρη διαθήκη, που άφησε πίσω του, δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως ο αστυνομικός που είχε αναλάβει εδώ και χρόνια τη φύλαξη του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να του πει το δικό του ευχαριστώ για όλα όσα του είχαν προσφέρει.