Ανοίγει σήμερα Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους. Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι να δηλώνουν την εργασία τους και να λαμβάνουν όλη τη σύνταξή τους.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, εργάζονται 100.000 συνταξιούχοι. «Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει», πρόσθεσε.

Mε την εν λόγω πρωτοβουλία λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τους συνταξιούχους πολλά χρόνια, καθώς είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν να εργαστούν.

Σήμερα επίσης, ανοίγει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού, η οποία θα δέχεται νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου και ώρα 18.00. Θα κλείσει προσωρινά στις 29-3-2024 και ώρα 08.00 για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.