Ανοιχτό παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης  να κατέβει στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Όπως  μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης την ψήφο των πολιτών δεν αποκλείεται.

Ψάχνουν τρόπο να διασώσουν τον Κασσελάκη: το σενάριο της ευρωλίστας

Για το ίδιο σενάριο έκανε λόγο  tomanifesto.gr σε χθεσινό δημοσίευμα .Τρόπο να… διασωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη των ευρωεκλογών αναζητούν οι στενοί του συνεργάτες στην Κουμουνδούρου μετά την αποτυχία που δείχνει να σημειώνει το σενάριο που τον ήθελε να μπαίνει στη Βουλή μέσα από μια σειρά παραιτήσεων προσώπων που βρίσκονταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφορικά με τη Ζωρζέτα Ράλλη, που ανέφεραν ότι δεν θα έκανε τη χάρη να μην αποδεχθεί την έδρα στην περίπτωση που ο Όθων Ηλιόπουλος παραιτούνταν και ακολουθούσαν την ίδια γραμμή και οι προηγούμενοι από αυτήν, άλλαξαν τον σχεδιασμό με τα μέλη της ηγετικής ομάδας που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη να αναζητούν νέες λύσεις αλλά και τα αφηγήματα με τα οποία θα επιχειρηθεί η μη αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την απόκτηση ενός θεσμικού ρόλου όπως αυτός του ευρωβουλευτή. Το μυστικό όμως εδώ βρίσκεται αλλού: στο αφήγημα που θα στηθεί και θα συνδεθεί με τους σταυρούς προτίμησης που θα λάβει ο… πρόεδρος Στέφανος.Εκτιμώντας πως θα είναι πολλαπλάσιος των σταυρών που έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές και οι οποίοι μετά βίας έφτασαν τους 75.000 στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη ετοιμάζονται να φτιάξουν και την άμυνά τους την επομένη των ευρωεκλογών. Μάλιστα αυτό θα συνδυαστεί και με το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στη δεύτερη θέση, δεδομένης της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ όχι απλά να εισπράξει από τη φθορά της Κουμουνδούρου αλλά και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό αφήγημα.

Έχοντας καταλήξει σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη -με την τακτική του «ούτε ούτε» και του «όχι σε όλα»- κινδυνεύει να χάσει τον στόχο της δεύτερης θέσης και να καταστραφεί το δικό του αφήγημα περί κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη πάντως έχει καταρριφθεί αυτό το περί «σοβαρής» αντιπολίτευσης.Βέβαια δεύτερη θέση με ποσοστά πολικού -πολιτικού- ψύχους, δηλαδή κάτω από 17% όπως το καταγράφουν μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις, θ’ αποτελέσει πεδίο εσωκομματικής τριβής και μάλιστα έντονης. Αλλά για αυτό υπάρχει ήδη η απάντηση από την πλευρά Κασσελάκη αφού θα φταίνε τόσο αυτοί που αποχώρησαν από το κόμμα κρατώντας και τις βουλευτικές έδρες τους, όσο και η εσωκομματική αντιπολίτευση που υποσκάπτει τον πρόεδρο.Το σενάριο της καθόδου στις ευρωεκλογές υπάρχει. Απλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα τεθεί σε εφαρμογή. Όπως και να έχει όμως, όσους σταυρούς και να πάρει ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτιμάται πως θα είναι δύσκολο έως αδύνατο την επομένη των εκλογών να μην αμφισβητηθεί. Ειδικά αν χαθεί και ο στόχος της δεύτερης θέσης σε συνδυασμό με ένα ποσοστό που θα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε περαιτέρω, πολιτική, απαξίωση.