Η Άννα Ευθυμίου κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Αλέξη Τσίπρα για αντιφατικές θέσεις σχετικά με το άρθρο 16 και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Κριτική για τη στάση ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα στην αναθεώρηση
Η Άννα Ευθυμίου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤnews, υποστήριξε ότι τα άρθρα που πρότεινε η κυβέρνηση προς συνταγματική αναθεώρηση ήταν συγκεκριμένα και μπορούσαν, όπως εκτίμησε, να συγκεντρώσουν ευρύτερη συναίνεση. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή δεν επιτεύχθηκε, αποδίδοντας την εξέλιξη σε μικροπολιτικούς λόγους.
Αναφερόμενη ειδικά στο Άρθρο 16, η υφυπουργός Εργασίας άσκησε κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το κόμμα δηλώνει υπέρ της αναθεώρησης, αλλά απορρίπτει τον νόμο της Νέας Δημοκρατίας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, παρά το γεγονός ότι, όπως επισήμανε, έχει κριθεί συνταγματικός.
Η Άννα Ευθυμίου αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι, ενώ αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να ακυρωθεί ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ταυτόχρονα απορρίπτει την αναθεώρηση του Άρθρου 16. Όπως τόνισε, οι δύο αυτές προσεγγίσεις συνιστούν «εκκωφαντικά αντίθετες απόψεις».
Ευθυμίου: «Τα άρθρα που βάλαμε προς αναθεώρηση, θεωρώ ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συναίνεση. Ήταν συγκεκριμένα άρθρα που φαινόταν ότι υπήρχε μια συναίνεση. Προφανώς, για μικροπολιτικούς λόγους, κατέληξε στο να μη δοθεί η συναίνεση. Για το Άρθρο 16 το ΠΑΣΟΚ τι μας λέει; Ότι "εγώ… pic.twitter.com/qdwAOK52H1
— tomanifesto.gr (@tomanifesto) July 31, 2026