Κασιδιάρηδες και μπαχαλάκηδες κρυπτόμενοι πίσω από τους διαδηλωτές μετατρέπουν σε πράξη την τοξικότητα και την αθλιότητα που μεταδίδεται μέσα από το διαδίκτυο, ακραίου παρατρεχάμενους αλλά και στελέχη κομμάτων όπως αυτά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΜεΡΑ25 που μιλούν για δολοφόνους δείχνοντας με το δάχτυλο την κυβερνώσα παράταξη.

Για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μέσα από απρόκλητες καλά οργανωμένες επιθέσεις κουκουλοφόρων που αναζητούν για μια ακόμη φορά επανάληψη των γεγονότων του 2008. Γεγονότων που εξέθρεψαν μια πρόσωπα μιας γενιάς τα οποία εκμεταλλευόμενα την οργή της στιγμής έκαναν καριέρα πάνω στην καμένη πρωτεύουσα.

Σήμερα εμφανίζονται και πάλι μετατρέποντας τη μνήμη των νεκρών σε πεδίο μιας ανείπωτης υποκρισίας. Ο βανδαλισμός του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν έρχεται να αναδείξει το μέγεθος της υποκρισίας αυτής. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που οι νεκροί της Μαρφίν οφείλονται σε αυτούς ακριβώς του μπαχαλάκηδες και τους ακροδεξιούς οι οποίοι έκαναν σημαία τους την αντισυστημικότητα για να εισέλθουν οι ίδιοι στο κοινοβούλιο είτε με τον μανδύα κομμάτων είτε ως στελέχη άλλων κομμάτων.

Την ίδια στιγμή όμως μια πορεία που στήθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο δημόσιο, που μάλιστα αρνούνται ακόμη και την αξιολόγηση που πλέον αποτελεί καθολικό αίτημα μετά την περίπτωση του σταθμάρχη της Λάρισας, αυτοί που έσπευσαν να συμμετάσχουν είναι διάφοροι καταγράφοντας ουσιαστικά δικά τους αιτήματα.

Από μετανάστες που ζητούν αλλαγές στο άσυλο μέχρι συνδικάτα που καταγγέλλουν μια δήθεν (ανύπαρκτη στην κυριολεξία όμως) ιδιωτικοποίηση του νερού.

Και στο τέλος της ημέρας οι συγκεντρώσεις που υποτίθεται πως έγιναν στη μνήμη των νεκρών και κυρίως σε μια ανάγκη διαμαρτυρίας για την ανάγκη αλλαγών και λήψεως μέτρων, μετατράπηκαν σε συλλαλητήρια συνδικάτων, μεταναστών, εργαζομένων κυρίως του δημοσίου τομέα (είχε άλλωστε την αιγίδα της ΑΔΕΔΥ) και διαφόρων κομματικών μπλοκ.

EUROKINISSI

Εκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που αναζητεί τη σπίθα για την αντισυστημική οργή που όμως πλέον ουδείς γνωρίζει κατά πόσο θα απευθυνθεί ως στήριξη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ήδη κυβερνήσει, με τα στελέχη του βουλευτές και μη, να τραβούν βίντεο και να βγάζουν σέλφις για να δείξου πως ήταν και αυτοί εκεί αλλά και για να καταγράψουν τον όγκο της πορείας και να πείσουν πως αποτελούν οι διαδηλωτές δική τους δύναμη.

Εκεί και μάλιστα ως μπροστάρης το ΜεΡΑ25 αναζητώντας εκείνες τις ψήφους που θα του επιτρέψουν να ξεκολλήσει από τα σημερινά ποσοστά του και να μπει στη Βουλή έστω την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής.

EUROKINISSI

Εκεί και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους ίδιους λόγους που όμως απέχουν από αυτόν της διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανείπωτη… υποκρισία που πατά πάνω σε μια εθνική τραγωδία. Και που στο τέλος της ημέρας τάσσεται απέναντι σε όλους όσοι ειρηνικά θέλησαν να καταθέσουν το δικό τους γιατί και να τιμήσουν τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών ευρισκόμενοι είτε μεταξύ οργανωμένων κομματικών μπλόκ είτε, αναγκαστικά, κάτω από σημαίες πανό και συνθήματα που απέχουν μίλια ολόκληρα από την ουσία ανάλογων διαμαρτυριών