«Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν». Με τη φράση αυτήν ο Ανδρέας Λοβέρδος –μέσω και της εφημερίδας “tomanifesto”– στέλνει σαφές μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα καταγγέλλει ότι η Κουμουνδούρου δεν θέλει την υποψηφιότητά του. Γιατί; Επειδή προφανώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τούς χαλάει τη σούπα!

 

«Με βλέπουν ως πολιτικό εμπόδιο. Εμένα οι πολίτες που με συναντούν στον δρόμο με ρωτάνε δύο θέματα: Τι θα γίνει με την κυβέρνηση, αν θα υπάρξει (σ.σ.: μετά τις εκλογές), και το δεύτερο είναι για την ακρίβεια. Η επόμενη ερώτηση είναι αν θα πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους λέω όχι», είπε άλλωστε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του (ΣΚΑΪ).

 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

 

Εξόχως σημαντική είναι μια ακόμη καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, την οποία κάνει στην εφημερίδα “tomanifesto”. Οτι ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν να συμπεριληφθεί στα «πράσινα ψηφοδέλτια». «Φιλικές ιστοσελίδες τούς ζητούσαν να μη συμπεριληφθώ στα ψηφοδέλτιά μας. Τώρα θέλουν να μην εκλεγώ βουλευτής. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Τους ενοχλώ. Τους χαλάω τα σχέδια. Αποτελώ ανάχωμα στον λαϊκισμό τους και νομίζουν ότι μπορούν να με βγάλουν από τη μέση», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος και παράλληλα ξεκαθαρίζει πως όταν το ΠΑΣΟΚ μιλά για προοδευτική κυβέρνηση δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το όχι θέλουν να το εξαλείψουν, να το εξαφανίσουν. Και θέλουν πόλεμο. Εγώ θα είμαι μέσα στον πόλεμο. Μ’ αρέσουν οι συγκρούσεις», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός (ΣΚΑΪ) ενώ στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για την τροπολογία Κασιδιάρη, από την ψήφιση της οποίας η αξιωματική αντιπολίτευση απείχε. Είπε ότι είναι απολύτως συνταγματική και πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν θα αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη για τις εγκληματικές απόψεις του, αλλά για την εγκληματική δραστηριότητά του».

O Ανδρέας Λοβέρδος, με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές, μίλησε στην εφημερίδα “tomanifesto” για αυτόν τον πόλεμο που κήρυξε εναντίον του –και πάλι– η αξιωματική αντιπολίτευση, αποσαφηνίζοντας τις θέσεις του και αποκαλύπτοντας τις πραγματικές επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πόλεμο; Θα τον έχει. Αυτήν τη φορά παρεμβαίνει ευθέως εναντίον της υποψηφιότητάς μου. Διά στόματος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του εγκαλεί την παράταξη στην οποία ανήκω για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Κι ακόμη προσφάτως από ιστοσελίδα στελέχους του ζητούσαν να μην προτιμηθώ από τους ψηφοφόρους.

Δεν προκαλεί έκπληξη αυτή η συμπεριφορά γιατί βυσσοδομούν διαχρονικά σε βάρος μου. Το 2015 σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, εάν δεν έμπαινε στη Βουλή ο Π. Καμμένος, ήθελαν την εξαίρεση Βενιζέλου-Λοβέρδου. Επιχείρησαν να μας βάλουν, τον Β. Βενιζέλο κι εμένα, στη φυλακή.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε ανοικτά την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πριν από λίγους μήνες, φιλικές ιστοσελίδες τούς ζητούσαν να μη συμπεριληφθώ στα ψηφοδέλτιά μας. Τώρα θέλουν να μην εκλεγώ βουλευτής. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Τους ενοχλώ. Τους χαλάω τα σχέδια. Αποτελώ ανάχωμα στον λαϊκισμό τους και νομίζουν ότι μπορούν να με βγάλουν από τη μέση. Είναι εκπεφρασμένη η θέση μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί προοδευτικό κόμμα.

Η θέση αυτή προκύπτει όχι από προσωπικές μου απόψεις, αλλά κυρίως από τα ίδια τους τα πεπραγμένα όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση και από όλα όσα δηλώνουν κάθε φορά που βρίσκονται στην αντιπολίτευση. ‘‘Με το καλό ή με το άγριο’’ είναι φράση που αποτυπώνει και αντανακλά το μέγεθος της αντι-προοδευτικής στάσης τους. Σε αυτήν τη θεώρηση δεν είμαι ασφαλώς μόνος μου. Το ίδιο πιστεύει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της δημοκρατικής παράταξης. Αυτό ας το καταλάβουν καλά.

Ευτυχώς η χώρα μας έχει ισχυρούς και θωρακισμένους θεσμούς και, σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κριτήριο των συμπολιτών μου. Εκείνοι που με επιβραβεύουν και με στηρίζουν με την ψήφο τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής μου, εκείνοι θα αποφασίσουν την 21η  Μαΐου για το πολιτικό μέλλον μου. Κανένας άλλος».