«Οι εκλογές θα καθορίσουν το εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει με σιγουριά και σταθερότητα ή θα μπει σε απρόβλεπτες περιπέτειες», λέει στην εφημερίδα “tomanifesto” ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, επισημαίνοντας την τεράστια σημασία του αποτελέσματος που θα δώσει η κάλπη της 21ης Μαΐου.

Υποψήφιος εκ νέου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μας περιγράφει το όραμά του για την περιοχή, με στόχο την τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Στην ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ

 

Ο οδικός χάρτης για τις εθνικές εκλογές έχει πλέον οριοθετηθεί. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία με βάση και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων;

Ολα δείχνουν πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε δύο στάδια, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει με σιγουριά και σταθερότητα εν μέσω εξωτερικών απειλών και εξωγενών κρίσεων ή θα μπει σε απρόβλεπτες περιπέτειες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης είναι αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Εμείς εργαζόμαστε ώστε το βράδυ της 21ης Μαΐου να έχουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα που να σηματοδοτεί καθαρά τη δυνατότητά μας να πετύχουμε αυτοδυναμία στη δεύτερη αναμέτρηση.

Αυτός είναι ο δικός μας στόχος, για την επίτευξη του οποίου εργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, από τον Ιούλιο του 2019. Γιατί γνωρίζαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος της θητείας μας θα κριθούμε από το λαό για το σύνολο του έργου μας.

Θα κριθούμε για την αξιοπιστία μας αλλά και για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Την περίοδο 2019-2023 καταφέραμε και υλοποιήσαμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργήθηκαν νέες καλές θέσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, η ανεργία περιορίστηκε σημαντικά, ενώ ενισχύθηκε η διπλωματική και αποτρεπτική ισχύς της πατρίδας.

Καταφέραμε να θωρακίσουμε την οικονομία, τα σύνορα της Ελλάδας, να μεγαλώσουμε την επικράτειά μας με τις συμφωνίες για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο και όλα αυτά εν μέσω σφοδρών κρίσεων που κλυδώνισαν άλλες πιο ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες. Απευθυνόμαστε λοιπόν στους πολίτες όχι με κούφια λόγια και θολές υποσχέσεις.

Απευθυνόμαστε με τα έργα και τις πράξεις μας σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν προσωπική και συλλογική προκοπή, που δεν θέλουν να γυρίσουν σε οδυνηρές εποχές όπως του 2015.

 

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία και εφόσον η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα, με ποιον θα συνεργαστείτε τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης λέει «όχι» για Κυριάκο Μητσοτάκη;

Κοιτάξτε, τελικός κριτής είναι πάντα ο λαός και αυτός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από μια κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πολίτες επίσης επιλέγουν τους πρωθυπουργούς.

Το πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν είναι προϊόν συναλλαγής, αλλά αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι χωρίς υποσημειώσεις. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατόπημα του κ. Ανδρουλάκη να βγάλει τους πολίτες από το κάδρο.

Επιμένω όμως, ο λαός θα επιλέξει ποιος θέλει να τον κυβερνήσει και πιστεύω ότι θα επιλέξει αυτοδύναμη Ν.Δ.

 

Ζητάτε από τον λαό να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνησή σας. Εσείς όμως ως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας τι έχετε να δείξετε στους δικούς σας ψηφοφόρους; Γιατί να σας ξαναψηφίσουν;

Η Αχαΐα αποτελεί κυριολεκτικά σημείο αναφοράς. Για εμάς τους Αχαιούς είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μας και θέλουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να παίρνει τις ευκαιρίες που δικαιούται. Να προοδεύει.

Αλλά και για την κυβέρνηση της Ν.Δ. αποτελεί σημείο αναφοράς γιατί η Αχαΐα είναι το καλύτερο πεδίο πάνω στο οποίο οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τις δεσμεύσεις, τις πράξεις και τα έργα που έγιναν την τελευταία τετραετία με εκείνα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμηθείτε μόνο το ιστορικό της Πατρών-Πύργου, ένα έργο που επί ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατραπεί σε γεφύρι της Αρτας.

Επί των δικών μας ημερών διορθώθηκαν οι αστοχίες, βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια και ξεκίνησαν τα έργα, ενώ ήδη οι εργασίες είναι 3 μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Απευθυνόμαστε λοιπόν στους συμπατριώτες μας της Αχαΐας, απευθύνομαι και εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπός τους στη Βουλή και στην κυβέρνηση όχι με μουσαμάδες και κενές υποσχέσεις, αλλά με απτές πράξεις.

Με αυτή τη βασική αρχή αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός παρουσίασε στην Πάτρα ένα χαρτοφυλάκιο 80 και πλέον έργων, για τα οποία θα διατεθούν πόροι που υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, την τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Πώς πρέπει να ανταποκριθεί η Αθήνα στην «επίθεση» φιλίας της Αγκυρας; Θεωρείτε ότι η ελληνοτουρκική προσέγγιση θα έχει διάρκεια;

Η επανατοποθέτηση του κ. Ταγίπ Ερντογάν στο διεθνές σκηνικό και η προσπάθειά του να κλείσει μέτωπα με τη Δύση που ο ίδιος άνοιξε εκπέμπει σίγουρα θετικό στίγμα. Εχουμε αρκετούς λόγους να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε το στίγμα αυτό να εδραιωθεί και να αποτελέσει το νέο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της γείτονος.

Παράλληλα, όμως, έχουμε και αρκετούς λόγους για να είμαστε επιφυλακτικοί. Η τακτική που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος στο μείζον ζήτημα της άρσης του βέτο που ο ίδιος έβαλε για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ενισχύει τις ισχυρές επιφυλάξεις μας για το κατά πόσον το όψιμο φιλοδυτικό προφίλ που προωθεί ο Τούρκος ηγέτης είναι αυθεντικό και κυρίως αν θα έχει διάρκεια.

Ο κ. Ερντογάν άναψε το «πράσινο φως» στη Φινλανδία, εξακολουθεί όμως να κινείται εκβιαστικά για τον φάκελο της Σουηδίας. Ενέργειες που παραπέμπουν σε ανατολίτικο παζάρι. Σε κάθε περίπτωση, η πολυδιάστατη στρατηγική της πατρίδας μας στον τομέα άσκησης εξωτερικής πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει. Ούτε τύμπανα πολέμου ούτε λογική κατευνασμών.

Συνεχίζουμε με γνώμονα το μέτρο και τον πατριωτισμό που υπηρετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ιστορικά η παράταξη της Ν.Δ.