Δεκτό έγινε το αίτημα της υπεράσπισης του Νόβακ Τζόκοβιτς από τις Αρχές της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η απέλασή του μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί της προσφυγής του Σέρβου τενίστα, κατά της απόφασης ανάκλησης της βίζας του από τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα κατηγόρησαν τον Άλεξ Χοκ για ενέργεια που είχε ως στόχο τους αντιεμβολιαστές στην Αυστραλία, ζητώντας την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης.

Έτσι ο δικαστής Κέλι, απαίτησε να μην απελαθεί ο Τζόκοβιτς μέχρι να υπάρξει νέα εκδίκαση της έφεσής του, με την υπόθεση να μεταφέρεται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, γεγονός που η ομάδα του «Νόλε» ήθελε να αποφύγει.

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης πρόκειται να παρουσιαστεί στις 8 το πρωί του Σαββάτου για τη Μελβούρνη (11 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας μετανάστευσης.

Θα έχει τη δυνατότητα να βγει φρουρούμενος, μόνο για να μεταβεί στο γραφείο των συνηγόρων του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής του κατά της ανάκλησης της βίζας του από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας.