Ένα διαφορετικό Πάσχα βίωσαν (και) φέτος όσοι/ες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊού.

Γιατροί και νοσηλευτές στην τρίτη πανεπιστημιακή παθολογική κλινική του ΕΚΠΑ, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μαζί με τον ιερέα το γνωρίζουν. Και γι’ αυτό είχαν μία έξοχη ιδέα. Να μεταφέρουν το αναστάσιμο μήνυμα στους ασθενείς που δεν μπορούν να βγουν από τα δωμάτιά τους για να τους δώσουν κουράγιο στην κρίσιμη μάχη που δίνουν.

«Πρωτόγνωρο είναι να σας πω, είναι και αυτό μία καινούρια εμπειρία στη ζωή μας. Όλοι εδώ πέρα οι παρευρισκόμενοι που είμαστε τέσσερις πέντε κοπέλες μέσα στον θάλαμο το χαρήκαμε ιδιαιτέρως. Με συγκίνηση βέβαια».

Ανέφερε ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Και πρόσθεσε ότι ναι μεν είναι μακριά από την οικογένεια της η οποία της λείπει αλλά προέχει η υγεία και δεν γίνεται διαφορετικά.

Ο δικηγόρος, Πέτρος Πανάγος, πρώην ασθενής με κορωνοϊό περιέγραψε στον ΣΚΑΙ πως η δική του Ανάσταση ήρθε νωρίτερα φέτος, τη στιγμή που βγήκε από το νοσοκομείο «Σωτηρία»: «Είναι μία ανάσταση ένα δεύτερο θρησκευτικό Πάσχα. Το προσωπικό μου Πάσχα ήταν βγαίνοντας από το νοσοκομείο Σωτηρία πριν από περίπου ένα μήνα».

Επισημαίνοντας ότι έζησε και αυτός τον δικό του Γολγοθά: «Ο γολγοθάς μου διήρκεσε 12 ημέρες όσο και η νοσηλεία. Πριν τη νοσηλεία δεν είχα έντονα συμπτώματα. Δύο μέρες πριν τη νοσηλεία ξεκίνησα ο Γολγοθάς. η προσωπική περιπέτεια που θα μου μείνει αξέχαστη. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη φοβήθηκα για τη ζωή μου».